• Straty a nálezy

          • Opäť sa nám v školičke začali hromadiť zabudnuté veci, ide najmä o oblečenie. Prosíme preto tých, ktorí podľa priložených fotografií spoznajú svoje osobné veci, aby sa informovali u pani zdravotníčky, ktorá im ich vydá. Ďakujeme.

        • Polročné hodnotenie - netradične :-)
          • Polročné hodnotenie - netradične :-)

          • Aj takto sa dá ukončiť 1. polrok školského roka 2023/24. Naši deviataci si pripravili mnohé aktivity a súťaže pre mladších spolužiakov, ktoré boli doplnené aj diskotékou. A že vládne super nálada, veď posúďte sami.

          • Pozor, súťaž Polročný snehuliak

          • Polrok sa blíži, snehové podmienky ešte držia, čo tak si zasúťažiť? ⛄️🌨 Tešíme sa na vaše výtvory a rekordnú výšku. 😍😍😍Fotku a informácie vkladajte na facebooku na našej stránke https://www.facebook.com/zskrusetnica83 pod originálny príspevok.

            https://www.facebook.com/zskrusetnica83

        • KRIMICHÉMIA – projektová súťaž
          • KRIMICHÉMIA – projektová súťaž

          • Aj tento rok sa žiaci 8. ročníka zapojili do projektovej súťaže Krimichémia, ktorú organizuje Európske lýceum v spolupráci so spoločnosťou Slovnaft a.s. Výskumný súťažný tím tvoria piati žiaci, z ktorých každý má v projekte svoju úlohu: technológ - Miroslav Kadavý, chemik – Tibor Zavoďančík, vedec – Natália Ľubová, expert – Michaela Kytašová a dokumentarista – Jaroslava Stroková. Ich úlohou bude do konca februára vyriešiť záhadu poruchy na homogenizačno–neutralizačnej stanici chemickej továrne, v ktorej sa nachádzajú neznáme chemické látky.  Vzorky zaistili kriminalisti a dodali nám ich spolu s testovacou sadou na expertízu. Predpokladá sa, že sa v továrni vyrábalo niečo iné ako sa malo. V utorok sme spolu s technológom spustili stanicu, chemik odobral prvé vzorky, zmeral pH vody a v 15 – minútových intervaloch testoval tvrdosť vody. Pozorovanie dokumentujeme fotografiami, videami a chemické zmeny zaznamenávame a zapisujeme. Takto pripravujeme materiál pre experta a dokumentaristu, ktorí majú za úlohu pripraviť záverečnú prezentáciu a video.

          • Zdravý chrbátik

          •    Tento školský rok sme sa zapojili do projektu Zdravý chrbátik, ktorý organizuje OZ Za zdravší život pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a jeho zakladateľom a odborným garantom je doc. MuDr. Róbert Rusnák, PhD., prednosta neurochirurgickej kliniky v Ružomberku. Cieľom projektu je viesť deti k pravidelnému cvičeniu a starostlivosti o svoje zdravie. Počas 6 týždňov sa venuje našim žiakom 1.-5. ročníka fyzioterapeutka Martina Polťáková Buláková z Novoti, ktorá cvičí s deťmi počas hodín telesnej výchovy, s každou triedou zvlášť. Každá trieda má náročnosť cvičení zameranú na vek detí. Naši žiaci sa veľmi tešia na tieto cvičenia, cvičia radi. Veľmi pekne ďakujeme našej pani cvičiteľke.

          • Komparo

          • Už tradične zapájame našich žiakov do testovaní Komparo, či už ide o žiakov 4. ročníka, 5. ročníka, 8. alebo 9. ročníka. Je pre nás veľkým potešením, že sme dostali uznianie od Exam Testing nielen za účasť v Komparo testovaní žiakov 9. ročníka, ale aj za výsledky našich žiakov, ktorí sa v predmete MATEMATIKA zaradili medzi 25% najúspešnejších škôl na Slovensku (do testovania spadali aj žiaci osemročných gymnázií). Veríme, že aj toto je cesta nielen zopakovať si vedomosti, ale aj nadobudnúť zručnosti pri testovaniach, ktoré ich tento rok ešte čakajú (Testovanie9). Gratulujeme.

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 17. januára sa v CVČ v Námestove uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu v kategórii 1B reprezentovala Elizabeth Bušková z 8.A , ktorá sa umiestnila na desiatom mieste spomedzi dvadsiatich súťažiacich a stala sa úspešnou riešiteľkou. Srdečne blahoželáme za veľmi peknú reprezentáciu školy.

        • Aktualizácia pravidiel používania schránky dôvery
          • Aktualizácia pravidiel používania schránky dôvery

          • Koncom minulého roka sme na našej škole zriadili schránku dôvery, o ktorú ste od začiatku prejavili veľký záujem. Aby sme zefektívnili formu našej pomoci, pristupujeme k aktualizácii pravidiel jej používania. Všetky príspevky schránky dôvery musia byť podpísané, aby naša pomoc bola konkrétna a adresná. Naďalej budeme zachovávať princípy dôvernosti. Pre anonymnú pomoc, prosím, kontaktujte centrá, ktorých zoznam s kontaktami máte v každej triede a aj pri schránke dôvery. 

          • Jasličková pobožnosť

          • „Kristus, Spasiteľ je tu,

            Tešiteľ sveta je tu!“

            Spieva sa v známej piesni Tichá noc, svätá noc.🌠 Aby sme si túto skutočnosť hlbšie uvedomili a sprítomnili, naši žiaci na krúžku Misijné zrnko pod vedením p. uč. A. Chudobovej nacvičili jasličkovú pobožnosť, ktorú zahrali na sviatok sv. Štefana 26.12. o 15:00 v Kostole sv. Michala archanjela v Krušetnici. 🙏🙏🙏

          • Vianočný pozdrav

          • Prišiel čas vianočný 🎄 a rok s rokom sa stretá,

            z našich sŕdc láska ❤️ a pokoj na vôkol preniká.

            Bielučký sniežik prikrýva celú krajinu,

            prajeme Vám zdravie pre celú rodinu.

            Trblietavá jedlička 🎄žiari na každom kroku,

            prajeme Vám zdravie, šťastie a pokoj v tomto novom roku. 😍🤩🥳

             

            Takže príjemné prežitie vianočných sviatkov a stretneme sa spolu zas v novom roku 2024, 8. januára. 😉

          • Škola s dobrým srdcom

          • Aj takéto slová dokážu potešiť našu dušu. ❤️❤️❤️ Veľká vďaka 🙏🙏🙏 patrí hlavne Vám, rodičom a žiakom, ktorí ste neváhali a zapojili sa do tohto krásneho projektu.

            Dobrý deň,

            v mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa ZŠ s MŠ Krušetnica stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka tento rok úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali! Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.Prajeme Vám, Vašim žiakom a pedagógom požehnané vianočné sviatky v kruhu najbližších, hlavne veľa zdravia, šťastia a lásky v Novom roku!

            Silvia Slobodová & Jana Galatová

            Koľko Lásky o.z.

          • Vianočná besiedka

          • Tak bielulinko sneží 🌨, to z veží padá sneh .

            Tak hlasno hlahol hlaholí, na holi anjel Pánov spieva,

            v náručí nesie novú zvesť, čo sa dnes svetom bude niesť,

            že Panna Mária čistá, porodí pre nás dieťa- Krista.

            Aj takto sa dnes, v Kultúrnom dome v Krušetnici, prihovárali deti z materskej i základnej školy všetkým prítomným na krásnej vianočnej besiedke. Piesne, tance, koledy, vinše, vianočné príbehy priniesli do našich sŕdc hrejivý pocit vianočnej radosti. Prajeme Vám všetkým krásne a pokojné Vianoce, nech Vás naplní radosť a šťastie. Nech nový rok prinesie do vášho života mnoho lásky, úspechov, zdravia a splnených snov. ❤️❤️❤️

          • Hovorme o jedle - oceňovanie

          • Naša žiačka Michalela Kytašová sa 12. decembra zúčastnila slávnostného oceňovania víťazov Celoslovenskej súťaže Hovorme o jedle, ktoré sa konalo v Zrkadlovej sieni Primacionálneho paláca v Bratislave. Vo fotografickej súťaži OČAMI GURMÁNA zaujala fotografia našej žiačky Michaely Kytašovej s názvom Vďačnosť 🥔🧂 a zvíťazila tak vo svojej kategórii. Fotografiu 📸si môžete pozrieť nižšie vo fotogalérii. Okrem diplomu 📜 si odniesla aj pekné vecné ceny. Miške ešte raz blahoželáme. 😍😍😍

        • Čítame pre radosť
          • Čítame pre radosť

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo zoznam podporených žiadostí v 2. kole výzvy rozvojového projektu Čítame pre radosť. 📚📚📚Účelom výzvy je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.Touto cestou chceme poďakovať za možnosť zapojiť sa do tohto projektu, kde sme boli úspešní aj v materskej aj Základná škola s materskou školou Krušetnica 83. Ďakujeme ❤️❤️❤️

          • Vianočná besiedka

          • Pozývame Vás na vianočnú besiedku 🎄🎄🎄, ktorá sa uskutoční 22.12.2023 v Kultúrnom dome v Krušetnici o 9.00. Vystúpia žiaci materskej aj základnej školy v Krušetnici. Po skončení besiedky bude organizácia vyučovania nasledovná: žiaci materskej školy pokračujú vo vyučovaní žiaci základnej školy idú na obed a domov školský klub detí nebudeVšetci ste srdečne vítaní 🥰🥰🥰.

          • Vianočný Londýn - 3. deň

          • Náš tretí deň sme strávili prehliadkou tých najzaujímavejších historických pamiatok v centre metropoly. Loďkou 🛳 po rieke Temža sme sa prepravili k Westminsterskému mostu. Odtiaľ sme sa vydali k Big Ben, Westmisterskému palácu 🕍, kde zasadá britský parlament a cez St. James' s park plnom roztomilých veveričiek k Buckinghamskému palácu, kde sídli britský panovník Karol IV. Tu sme mali možnosť vidieť pochod kráľovskej gardy. Neskôr sme prišli na Trafalgarské námestie, kde sme si dali spoločnú fotku pred Nelsonovým stĺpom, ktorý symbolizuje víťazstvo Britov nad Francúzmi. Na námestí Piccadilly Circus, plnom zábavy sme si dali nákupnú prestávku. Nezvyčajný deň sme ukončili ohromnou vyhliadkovou jazdou na Londýnskom Oku 🎡.

          • Vianočný Londýn 2. deň

          • Po chutných raňajkách 🥯🍳🥪v našich hostiteľských rodinách sme sa vydali na cestu do Brightonu, prímorského mestečka pri Lamančskom prieplave. Promenádou popri mori sme prišli k 360 stupňovej vyhliadkovej veži. Sychravé a daždivé počasie 🌧🌨nás zaviedlo do miestnej reštaurácie, kde sme si dali malé občerstvenie 🍮🧋. Neskôr sme navštívili jedno z najstarších podmorských akvárií na svete Sea Life 🐠🐋🐬 a zastavili sme sa pri kráľovskom pavilóne Royal Pavilion postaveného v indickom štýle. Úzkymi obchodnými uličkami The Lane sme sa dostali do obchodného centra Churchill Square, kde sme si čas spríjemnili nakupovaním. Na záver sme všetci natešení čakali na príchod členov hostiteľských rodín.

          • Vianočný Londýn

          • Po dlhej a náročnej ceste autobusom 🚌sme včera ráno pricestovali do Londýna 🇬🇧. Lanovkou a vláčikom sme sa presunuli do centra metropoly. Vydali sme sa na prechádzku popri rieke Temža okolo paláca Tower of London a po moste Tower Bridge. Cestou sme videli Shakespearove divadlo The Globe a po moste Millenium sme sa dostali ku Katedrále sv. Pavla, neskôr metrom k Hyde parku, kde sme navštívili zábavný park Winter Wonderland. Vzrušujúci deň plný zážitkov sme ukončili ubytovaním sa v rodinách 👨‍👩‍👧‍👦 a typickou anglickou večerou 🥘.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje