• Krížová cesta

          • Posledný deň vyučovania pred veľkonočnými sviatkami sme zavŕšili pobožnosťou krížovej cesty. ✞ Rozjímania štrnástich 1️⃣4️⃣ zastavení sa modlili 🙏 žiaci z každého ročníka a učitelia. Pobožnosť bola obetovaná za našu školu, farnosť a rodiny.🤝Nech nám každá úprimná modlitba prinesie pokoj a lásku do našich rodín a vzájomných vzťahov. 💞

          • Veľkonočné pečenie - vyhodnotenie

          • Dnes prebehlo vyhodnotenie súťaže Škola - rodina - dedina sa spája zameraná na pečenie veľkonočných dobrôt. 🐰🐣🐥🐑🐏Vyhodnotením nás sprevádzali p. riaditeľka M. Olešová a p. starosta Jozef Dorušák, ktorý odovzdával krásne ceny pre všetky rodiny zapojené v tejto krásnej akcii. 🎁🎁🎁 Taktiež prišli naši škôlkari, aby si prebrali svoje ceny za zásluhy celej rodiny. A že bolo vašich koláží neúrekom, hotové umelecké diela, si môžete pozrieť aj v galérii. Každá rodina bola ocenená. Špeciálnu cenu za nielen upečeného barančeka, ale aj prineseného na ochutnávku pre nás všetkých, získala žiačka Paula Kubinová.

          • Vyhodnotenie súťaže v pečení veľkonočných dobrôt

          • Všetci sme sa už tešili na vyhodnotenie súťažeA už je to tu!

            Máme víťazov. Ceny si rozdáme zajtra, 5.4.2023 o 9.30 v budove ZŠ v Krušetnici. Do našej školy si prídu prevziať ceny aj deti z materskej školy v sprievode pani učiteliek. Tie detičky, ktoré našu školu alebo škôlku ešte nenavštevujú, si prídu prevziať ceny do budovy základnej školy v sprievode rodičov.

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • Milí rodičia, žiaci,

            čakajú nás Veľkonočné sviatky a s nimi spojené aj Veľkonočné prázdniny, ktoré sa začnú dňa 6.4.2023 a budú trvať do 11.4.2023. Spoločne sa spolu stretneme v základnej aj materskej 12.4.2023. 

            Veríme, že sviatky prežijete v radosti, pokoji a v zdraví, a vrátite sa do školy plní energie a pekných zážitkov.

          • Koľko slov prečítam za 1 minútu?

          • Koľko slov prečítam za 1 minútu? Čitateľské výskumy u nás aj v zahraničí ukazujú, že rýchlosť čítania je najvýznamnejším ukazovateľom kvality čítania. Preto sme sa rozhodli zmerať si sily v rýchločítaní medzi žiakmi prvého stupňa.

            Žiaci súťažili v 2 kategóriách 1.-2. ročník a 3.-4. ročník.

             

            V 1. kategórii získali žiaci takéto umiestnenie:

            1. miesto - 🥇 Majko Makúch 2. tr. prečítal 151 slov

            2. miesto - 🥈 Jozef Alex Meško 2. tr. prečítal 136 slov

            3. miesto - 🥉 Lenka Brčáková 1. tr. prečítala 125 slov

             

            V 2. kategórii získali žiaci takéto umiestnenie:

            1. miesto - 🥇 Juraj Brčák 3. tr. prečítal 218 slov

            2. miesto – 🥈 Rebeka Kotúľová 4. tr. prečítala 194 slov

            3. miesto – 🥉 Lukáš Náčin 4. tr. prečítal 166 slov

        • Návšteva obecnej knižnice
          • Návšteva obecnej knižnice

          • Dňa 29.3.2023 žiaci ročníkov 1.-4. navštívili Obecnú knižnicu v kultúrnom dome. Privítala nás pani knihovníčka Anna Rončáková. Žiaci boli oboznámení s rozdelením knižnice, s knihami, ktoré sa tam nachádzajú, všimli sme si pečiatku kníh v obecnej knižnici a v našej školskej knižnici. Žiaci si po prehliadke knižnice povyberali knihy, ktoré sa im páčili a následne si ich vypožičali. Pani knihovníčka žiakom zaviedla nové čitateľské preukazy a pozvala deti aj s rodičmi na návštevu obecnej knižnice, ktorá býva otvorená v utorok a v stredu poobede.

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 28.3.2023 sa uskutočnil Deň otvorených dverí pre našich predškolákov. Cieľom bolo predstaviť našu školu, prácu v jednotlivých triedach, hlavne prácu v 1. triede. Predškoláci sa takto oboznámili so školou, s jednotlivými učebňami, telocvičňou, s prestávkami, s veľkou prestávkou a desiatovaním. Veľmi ich zaujalo vyučovanie v 1. ročníku, zapájali sa do všetkých pripravených aktivít. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli  k Dňu otvorených dverí v našej škole.

          • Svet kníh a rozprávok

          •  V marci – mesiaci kníh sme pripravili spoločné podujatie pre všetkých žiakov našej školy s názvom Svet kníh a rozprávok. Rozprávkové a literárne postavičky vystúpili z kníh na našu školskú chodbu. Každá trieda si vybrala jednu knihu z našej školskej knižnice a výtvarne stvárnila hlavnú postavu z knihy vo veľkom formáte. Tak nám na školskú chodbu začali prichádzať :

            📖 Mimi a Líza – 1. trieda,

            📖 Rozprávky o psíčkovi a mačičke – 2. trieda,

            📖 Harry Potter - 3.-4. trieda,

            📖 Anna zo Zeleného domu – 5.A trieda,

            📖 Danka a Janka – 5.B trieda,

            📖 Pat a Mat – 6.A trieda,

            📖 Alica v krajine zázrakov – 7.A trieda,

            📖 Malý princ – 8.A trieda,

            📖 Pipi Dlhá pančucha – 9.A trieda.

            Každá trieda na spoločnom podujatí predstavila svoju postavičku, knihu, z ktorej vystúpila, predstavili autorov, ilustrátorov a stručne porozprávali, prečo odporúčajú čítanie jednotlivých kníh. Ďakujeme všetkým učiteľom a žiakom za ich aktívny prístup a realizáciu.

          • Veľkonočná dielňa - výrobky

          • Milí rodičia, žiaci,

            už tradične prebiehala v mesiaci marec a apríl veľkonočná dielňa, kde žiaci s p. učiteľkou M. Chladnou vyrábali veľkonočné výrobky určené na výzdobu našich domovov a na nastolenie veľkonočnej atmosféry. Tento rok bude prebiehať predaj do stredy v budove ZŠ s MŠ Krušetnica 83, kde si ich môžu zakúpiť žiaci aj rodičia. Hromadný predaj tento rok nebude. Veľmi pekne ďakujeme za podporu práce Vašich detí a veríme, že si väčšina z Vás nájde to, čo sa mu páči. Veď pozrite, aké sú nádherné.

          • Pozvánka - Krížová cesta

          • Obdobie Veľkého týždňa zavŕšime spoločne s našimi žiakmi modlitbou a prejdením Krížovej cesty v Krušetnici. Začiatok bude o 10.30 pri Penzióne Pohoda v Krušetnici.

            Touto cestou pozývame aj ostatných občanov, ktorí by sa k nám chceli pridať.Všetci ste srdečne vítaní.

            Nezabudnite sa obliecť vhodne podľa počasia, v prípade veľmi nepriaznivého počasia bude pokračovať výučba v stredu bez zmeny.

          • Pozvánka na vyhodnotenie súťaže

          • Tento rok sme pokračovali už druhou súťažou pod spoločným názvom "Škola-rodina-dedina sa spája". Táto bola zameraná na veľkonočné pečenie rodín a jej výstupom bola koláž z priebehu a napečených dobrôtok. A že ich prišlo neúrekom. Týmto Vás všetkých srdečne pozývame na vyhodnotenie, ktoré sa uskutoční dňa 5.4.2023 v budove základnej školy od 9.30. Tešíme sa na Vás.

          • Súťaž k 30. Výročiu vzniku Slovenskej republiky

          • Vzdelávanie pre 21.st je aj o tímovosti, regionálnosti a digitálnych zručnostiach..❤️

            “Buď online, spolupracuj a spomínaj….😉🇪🇺

            30. Výročie vzniku Slovenskej republiky

            Žiaci 6 základných škôl okresu Námestovo sa zapojili do tímovej súťaže.

            Celý mesiac pracovali v online nástroji na grafický dizajn canva na historickom kalendári…

            Dňa 31.03 v ZŠ Zubrohlava ,ktorá súťaž organizovala si odprezentovali kalendár a súťažili vo vzdelávacej platforme Kahoot.  Tím našej školy získal ocenenie za najkreatívnejšia tvorbu v online nástroji na grafický dizajn canva: ZŠ s MŠ Krušetnica v zložení: Natália Ľubová, Jaroslava Stroková, Michal Stroka a Tibor Zavoďančík , ďakujeme za reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme.

        • Hviezdoslavov Kubín- okresné kolo
          • Hviezdoslavov Kubín- okresné kolo

          • Dňa 29. marca sa v KD v  Námestove uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Našu školu reprezentovali: Rebeka Kotúľová 4.A – poézia. 

            Ivanka Ondreková 6.A – poézia: 2. miesto.

            Lili Janíková 8.A- poézia: Cena poroty.

            Romanka Grofčíková 9.A-próza: 2. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Deň učiteľov

          • Dátum 28.3. už tradične patrí Dňu učiteľov. Na našej škole tento deň slávime spoločne nielen so všetkým pedagogickými aj nepedagogickými zamestnancami všetkých organizácií (ZŠ, MŠ, Jedáleň), ale aj bývalými pracovníkmi a dôchodcami, ktorí sú v srdci stále našou súčasťou. Tento slávnostný deň sme spoločne strávili o trošku neskôr v Penzióne Pohoda v Krušetnici. Po úvodnom slávnostnom príhovore p. starostu Jozefa Dorušáka a p. riaditeľky Márie Olešovej nás krásnym programom sprevádzali aj naši žiaci s umeleckým prednesom aj heligonkári s ľudovými piesňami. Pán starosta s pomocou pána školníka obdaroval každú ženu krásnou ružou. 🌹🌹🌹 Po výbornom slávnostnom obede nasledoval program zamestnancov ZŠ, ktorí si pre nás všetkých pripravili zaujímavé úlohy, pri ktorých sme sa výborne zabavili. Víťazmi sa stala materská škola, ktorá prebrala zároveň štafetu pripraviť nám zábavu na budúci rok. Pohostenie aj atmosféra boli výborné a tešíme sa, že sa v takomto hojnom počte a v zdraví stretneme aj o rok. Ďakujeme aj Penziónu Pohoda za výborné občerstvenie.

          • Silná ruka – celoslovenské finále

          • Dňa 24.3.2023 sa v telocvični Obchodnej akadémie v Dolnom Kubíne uskutočnilo celoslovenské finále v pretláčaní rukou pod názvom – Silná ruka základných a stredných škôl. Zúčastnili sa ho aj traja žiaci našej školy: Patrik Ľuba 8.A, Marek Repôň 8.A, Ľuboš Juriga 9.A, ktorí vynikajúco zvládli postupové kolo v Revúcej.  Výborná atmosféra, o ktorú sa postarali organizátori, super ceny a množstvo zúčastnených  boli predpokladom, skvelého finále. A naozaj bolo. Náš žiak Ľuboš Juriga  obsadil vo svojej kategórii vynikajúce druhé miesto. Patrik a Marek tentokrát nebodovali, ale tiež výborne reprezentovali našu školu. Blahoželáme!

        • Okresné kolo Biblickej olympiády
          • Okresné kolo Biblickej olympiády

          • Odvaha a dôvera v Boha – to bolo témou tohtoročnej Biblickej olympiády, na ktorú sa pripravovalo trojčlenné družstvo našich žiačok zo 6. ročníka v zložení Sabina Hladeková, Zuzana Jurigová a Silvia Líšková. Okresné (dekanátne) kolo sa konalo 27.3.2023 v Zákamennom. Aj keď naše žiačky na olympiáde neboli úspešné, počas príprav spoznali odvážne a nábožné starozákonné ženy Juditu a Ester, Bohu verného Nehemiáša a list od prvého pápeža - apoštola Petra a jeho povzbudenia k vernosti Pánovi.

        • Zmena v poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023
          • Zmena v poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023

          • Milí rodičia!

            Ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu od 1.5.2023  pre Vaše dieťa, ktoré navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ, tak je nevyhnutné o dotáciu na stravu požiadať-tlačivo bude rozdané deťom. Túto žiadosť žiadame doručiť vedúcej školskej jedálne pri Základnej škole s Materskou školou Krušetnica 83 a to najneskôr do 5.4.2023. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné vypísať prihlášku na stravovanie, ktorá je k dispozícií na stiahnutie tu....

            V prípade, ak nedoručíte túto žiadosť vedúcej školskej jedálne v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Zapisny_listok_stravnika(4).docx

            Ziadost_o_dotaciu..docx

          • Hodina deťom

          • Dňa 21.3. 2023 sa na našej škole a aj v obci uskutočnila zbierka HODINA DEŤOM zameraná na pomoc rodinám s deťmi, ktorí majú len jedného rodiča a ocitli sa v núdzi. Vyzbierali sme sumu 250€. Touto cestou chceme veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí prispeli. Nesmierne si vážime, že aj v čase, keď ľudia nemajú financie nazvyš, máte dobré ochotné pomáhať tým, čo majú ešte menej. Ešte raz ĎAKUJEME.

        • Organizácia vyučovania dňa 30.3.
          • Organizácia vyučovania dňa 30.3.

          • Vážení rodičia, žiaci,

            dňa 30.3.2023, t.j. vo štvrtok,  bude organizácia vyučovania nasledovná:

            • žiaci ZŠ z Krušetnice budú končiť o 10.00
            • žiaci ZŠ z Lomnej budú končiť o 10.15
            • MŠ bude v prevádzke do 11.15
            • Školský klub detí v tento deň nebude
            • Školská jedáleň bude v prevádzke do 10.40

            Za pochopenie ďakujeme.

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krušetnica 83

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje