• Zmena v poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023
          • Zmena v poskytovaní dotácie na stravu od 1.5.2023

          • Milí rodičia!

            Ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu od 1.5.2023  pre Vaše dieťa, ktoré navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ, tak je nevyhnutné o dotáciu na stravu požiadať-tlačivo bude rozdané deťom. Túto žiadosť žiadame doručiť vedúcej školskej jedálne pri Základnej škole s Materskou školou Krušetnica 83 a to najneskôr do 5.4.2023. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné vypísať prihlášku na stravovanie, ktorá je k dispozícií na stiahnutie tu....

            V prípade, ak nedoručíte túto žiadosť vedúcej školskej jedálne v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Zapisny_listok_stravnika(4).docx

            Ziadost_o_dotaciu..docx

          • Hodina deťom

          • Dňa 21.3. 2023 sa na našej škole a aj v obci uskutočnila zbierka HODINA DEŤOM zameraná na pomoc rodinám s deťmi, ktorí majú len jedného rodiča a ocitli sa v núdzi. Vyzbierali sme sumu 250€. Touto cestou chceme veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí prispeli. Nesmierne si vážime, že aj v čase, keď ľudia nemajú financie nazvyš, máte dobré ochotné pomáhať tým, čo majú ešte menej. Ešte raz ĎAKUJEME.

        • Organizácia vyučovania dňa 30.3.
          • Organizácia vyučovania dňa 30.3.

          • Vážení rodičia, žiaci,

            dňa 30.3.2023, t.j. vo štvrtok,  bude organizácia vyučovania nasledovná:

            • žiaci ZŠ z Krušetnice budú končiť o 10.00
            • žiaci ZŠ z Lomnej budú končiť o 10.15
            • MŠ bude v prevádzke do 11.15
            • Školský klub detí v tento deň nebude
            • Školská jedáleň bude v prevádzke do 10.40

            Za pochopenie ďakujeme.

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krušetnica 83

             

          • Elektronická prihláška pre zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            pripravili sme pre Vás novú sekciu BUDÚCI PRVÁČIK, v ktorej sa dozviete všetky informácie k zápisu do 1. ročníka, nájdete tam aj elektronickú prihlášku, žiadosť o prijatie žiaka do 1. ročníka. Tiež tam nájdete informácie, čo má bežný prváčik zvládnuť, ale aj informácie o odklade a pokračovaní predprimárneho vzdelávania. Veríme, že sekcia bude prehľadná a ľahko sa v nej zorientujete.

            Elektronická prihláška je už zverejnená.

          • Preventívna prednáška Okresnej prokuratúry Námestovo

          • Dnes, 23.3., sa konala preventívna prednáška Okresnej prokuratúry Námestovo so žiakmi 8. ročníka našej školy. Bola zameraná na trestné právo a jeho dopad na stíhanie mladistvých. Deti ak obete trestných činov, trestné činy proti rodine a mládeži, drogová trestná činnosť, extrémizmus a iné. Prednášateľkou bola JUDr. Katarína Kocúrová, ktorá je okresnou prokurátorkou v Námestove. Prednášky sa zúčastnila aj Mgr. Eva Murínová, koordinátorka ochrany detí pred násilím ÚPSVR Námestovo. Veríme, že sa žiaci mnoho vecí dozvedeli a zároveň poučili mnohé veci z trestného práva.

          • Testovanie 9

          • Včera sa uskutočnilo Testovanie 9, ktoré preverilo vedomosti našich žiakov z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Žiaci pristupovali k testovaniu zodpovedne, zúčastňovali sa aj doučovania z jednotlivých predmetov, takže veríme, že zúročia svoje vedomosti a výsledky ich potešia. Najskôr pani riaditeľka privítala všetkých a popriala deviatakom veľa štastia pri testovaní. Testovania sa zúčastnil aj externý dozor - pani učiteľky z Brezy a p. inšpektorka, ktorá dohliadala na regulérnosť testovania. Veríme, že atmosféra bola uvoľnená a žiaci sú so svojimi výkonmi spokojní. Prajeme im ešte veľa úspechov.

          • Deň vody

          • 22.marec, Svetový deň vody, je veľmi významným dňom z hľadiska života nás ľudí, a tiež všetkých foriem života existujúcich na našej krásnej planéte Zem.

            Témou  Dňa vody na rok 2023,  je „Zrýchlenie zmeny“, alebo po anglicky,  „Accelerating Change“.

            Táto téma nie je zvolená len tak, ukrýva v sebe veľké posolstvo pre každého z nás. Vyzýva každého jednotlivca sveta, aby bol sám tou zmenou, ktorú chce vo svete vidieť. Aj my sme si pripomenuli tento významný deň rozhlasovou reláciu a symbolicky sme sa obliekli do modrej farby.

            Kampaň dňa vody 2023 používa indiánsky príbeh o malom vtáčikovi kolibríkovi, ktorý nosí v zobáčiku kvapky vody, aby uhasil obrovský lesný požiar. Veľké zvieratá len bezmocne stoja na okraji plameňov pohlcujúcich les, s hrôzou a smútkom v očiach, a nad  ich hlavami lieta drobulinký kolibrík, sem a tam, znova a znova, a zo zobáčika vypúšťa kvapky vody na obrovské žeravé plamene. Veľké zvieratá sa kolibríka pýtajú, mnohé aj s posmeškom, že prečo to vôbec robí, veď aj tak požiar neuhasí... a kolibrík skromne, ale  veľmi odhodlane, odpovedá: „Robím, čo môžem...“

            Tento maličký odhodlaný kolibrík je symbolom Dňa vody 2023. Buď aj ty tou zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete.

        • Zákaz vjazdu do priestorov školského dvora
          • Zákaz vjazdu do priestorov školského dvora

          • Milí rodičia, žiaci, návštevníci,

            žiadame Vás o rešpektovanie značky zákazu vjazdu motorových vozidiel do priestorov školského dvora nielen v doobedňajších, ale aj popoludňajších hodinách, nakoľko v areáli školy prebieha vyučovanie a iné aktivity aj v externom prostredí a je vysoké riziko narušenia bezpečnosti. V popoludňajšom čase je v prevádzke školský klub detí, krúžky, ľudová škola. 

            Za pochopenie ďakujeme.

             

          • Testovanie 9

          • Milí rodičia, žiaci.

            zajtra sa uskutoční Testovanie 9 a preverí našich žiakov deviateho ročníka z ich doteraz získaných vedomostí z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Žiakom držíme palce a veríme, že dosiahnu čo najlepšie výsledky, a zároveň si zjednodušia aj prijatie na ich vysnívanú strednú školu. Nech sa im darí.

          • Riaditeľské voľno - oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83 Vám týmto oznamuje, že na základe 150 ods. 5

            zákona č. 245/2008 Z. z. 

            o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

            udeľuje na 22.03.2023

            riaditeľské voľno pre žiakov 7.A, 5.A a 5.B triedy ZŠ s MŠ Krušetnica

            z organizačných a prevádzkových dôvodov (Testovania T9).

            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 23. marca 2023.

        • HODINA DEŤOM
          • HODINA DEŤOM

          • Aj tento rok sa uskutoční na našej škole zbierka: HODINA DEŤOM. Zbierka je zameraná na pomoc rodinám s deťmi, ktorí majú len jedného rodiča a ocitli sa v núdzi. Zbierka sa uskutoční dňa 21.3. 2023 nielen v areáli školy, ale aj v rámci obce. Nesmierne si vážime Vašu pomoc, a veríme, že tak ako minulý, tak aj tento rok môžeme aspoň nejakou čiastkou pomôcť týmto rodinám v núdzi.

          • ​​​​​​​ Čitateľský oriešok

          • Naši žiaci ročníkov 1.-4. sa zapojili do celoslovenskej literárno-výtvarnej súťaže Čitateľský oriešok. Cieľom súťaže je podporiť u žiakov čitateľskú gramotnosť a čítanie s porozumením. Úlohou žiakov bolo prečítať 2 rôzne texty, vyriešiť úlohy vyplývajúce z prečítaných textov a nakresliť ilustráciu, v ktorej spoja hlavné postavy z prečítaného. Každý ročník mal iné texty na čítanie. Všetkým našim žiakom sa podarilo všetko prečítať, vyriešiť dané úlohy a nakresiť ilustráciu. Všetky práce boli odoslané do Bratislavy na vyhodnotenie. Ďakujeme všetkým žiakom za aktivitu a chtivý prístup.

          • ŠKOLA - RODINA - DEDINA sa spája

          • Milí rodičia, žiaci,

            nakoľko spojenie rodiny, školy a obce malo veľký úspech a zapojili ste sa do krásnej výzvy vybudovania ľadových sôch všetkých druhov, rozhodli sme sa v tomto spojení pokračovať. Pripravili sme pre Vás ďalšiu súťaž "ŠKOLA - RODINA - DEDINA sa spája" a TENTOKRÁT V PEČENÍ VEĽKONOČNÝCH VAJÍČOK, ZAJAČIKOV, BARANČEKOV, ...

            Ako bude súťaž prebiehať?

            Vytvorte rodinný tím, pohľadajte recepty a spoločne napečte veľkonočné dobroty v tvare vajíčok, zajačikov, barančekov, ...

            Do komentára v tomto príspevku na Facebooku potom vložte koláž aspoň z 3 fotiek, ktoré budú obsahovať rodinný tím pri práci, s receptom, ale aj tím s výsledným produktom/produktami. Súťaž potrvá do 3.4.2023. Koláž si viete vytvoriť v mobile, alebo nejakom online editore.

            Už teraz sa tešíme na vaše kreatívne nápady.

            Vyhodnotenie bude 5.4.2023 v budove ZŠ Krušetnica.

        • Medzinárodný deň žien  🌹🌹🌹
          • Medzinárodný deň žien 🌹🌹🌹

          • Kamarátka, priateľka, učiteľka, kuchárka, pekárka, upratovačka, kozmetička, kaderníčka, speváčka, tanečníčka, lekárka, sestrička, pomocníčka, sudkyňa, právnička, poradkyňa, zmierovateľka, mediátorka.

            To sú vymenované zamestnania žien?

            Nie.

            To je často jeden a ten istý človek. Mama, manželka, stará mama. Jednoducho ŽENA.

            MDŽ je svetovo rešpektovaným sviatkom, ktorý zaviedla OSN pre pripomienku štrajku newyorských krajčírok z roku 1908.

            MDŽ je dňom úcty k ženám a pripomienkou ich vznešeného poslania v dnešnom svete. Ako napísal pápež - svätý Ján Pavol II. v polovici 90. rokov 20. storočia: „Vďaka ti, žena, za samotný fakt, že si ženou! S vnímavosťou, ktorá je pre ženskú bytosť charakteristická, obohacuješ chápanie sveta a prispievaš k plnej pravde ľudských vzťahov.“

            🌹🌹🌹

          • Organizované prednášky pre našich žiakov

          • V rámci Výchovy k manželstvu a rodičovstvu mali žiaci vybraných ročníkov v našej škole prednášky spojené s diskusiou na témy primerané ich veku.

            Dňa 7.3. sme pozvali ku chlapcom 8. a 9. ročníka vdp. farára J. Majdu, ktorý si pre nich pripravil prednášku na tému Sebaúcta a vzájomná úcta. Chlapcom, cez rôzne životné príbehy mladých ľudí, ktoré mal možnosť spoznať počas svojej pastoračnej praxe, priblížil, aký negatívny dopad môže mať ich tichý súhlas so zlým správaním svojich rovesníkov, či nevhodné partie. Alebo čo môžu spôsobiť v človeku vzájomné slovné urážky, pričom si myslia, že je to len nevinná zábava.

            Podobné zameranie mala aj prednáška pre chlapcov 5. a 6. ročníka prispôsobená ich veku.  Stretnutie mali 7. februára v škole taktiež  s vdp. farárom J. Majdom.

            Dievčatá 8. a 9. ročníka mali 7.3. prednášku s katechétkou Mgr. A. Chudobovou  a školskou zdravotníčkou Mgr. S. Kresťanovou. Témou bola Sebaúcta, vnútorná krása srdca a aktivita: Čo si na sebe cením. Školská zdravotníčka sa zamerala na zdravotné a hygienické negatíva nevhodného obliekania sa dievčat, ktoré sa nemusia prejaviť hneď, ale až v budúcnosti.

            Dievčatá 4. a 5. ročníka absolvovali ešte v novembri prednášku spojenú s diskusiou.  Viedla ju školská zdravotníčka Mgr. S. Kresťanová, ktorá sa sústredila na zásady správnej hygieny a starostlivosti o svoje telo aj v súvislosti s dospievaním.

            Veríme, že aj tieto aktivity prispejú k plnohodnotnému dozrievaniu našich žiakov.

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Milí rodičia, žiaci.

            Blíži sa Testovanie 9, ktoré sa uskutoční dňa 22.3.2023 a preverí žiakov deviateho ročníka z ich doteraz získaných vedomostí z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Aj keď sme mali jarné prázdniny, veríme, že žiaci poctivo pristupovali a pristupujú k opakovaniu vedomostí a precvičovaniu úloh na túto prvú veľkú skúšku v ich živote. Veríme, že dosiahnu čo najlepšie výsledky, a zároveň si zjednodušia aj prijatie na ich vysnívanú strednú školu. Všetci im držíme palce.

          • Výlet na Hrebienok

          • Prazdniny sa začali!

            My sme sa vybrali do Vysokých Tatier pozrieť Ľadový dom a ľadové sochy na Hrebienku. Poctivo sme si na Hrebienok vyšľapali. Po prehliadke sme pokračovali na Rainerovu útulňu. Odtiaľ naspäť na Hrebienok a do Starého Smokovca. Cestou domov sme mali kratku pauzičku v Dolnom Kubíne. Počasie nám prialo a zistenie, že naši žiaci majú dobrú kondičku, nás potešilo. Prvý prázdninový deň je za nami. Užite si i ďalšie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje