• ŠALIANSKY   MAŤKO  J. CÍGERA  HRONSKÉHO

          • Dňa 28. februára sa v Námestove uskutočnilo  okresné kolo  súťaže v prednese slovenskej  povesti Šaliansky Maťko J. Cígera Hronského.

            Naša škola mala zastúpenie vo všetkých troch kategóriách.

             V I. kategórii recitoval Marco Liam Lučivňák z 2.A úsmevnú povesť -Skalickí plavci a za svoj prednes získal 3. miesto.

            V II. kategórii nám príbeh  o vílach zo Súľovských skál vyrozprávala Rebeka Kotúľová z 5.A. Rebeka síce diplom nezískala, ale svojím precíteným prednesom si  získala srdcia všetkých poslucháčov.

            V III. kategórii recitoval Tibor Grofčík zo 7.A povesť o mníchovi Beňadikovi a jeho vernom kamarátovi orlovi a za svoj prednes získal 3. miesto.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme, ďakujeme za svedomitú prípravu a vzornú reprezentáciu školy.

          • Medzinárodný deň tiesňovej linky 112

          • Po roku sa opäť školským areálom rozozvučali zvuky sirén. Tentokrát nás pri príležitosti medzinárodného dňa tiesňovej linky 112, ktorý sme si pripomínali 11. februára, navštívili členovia Dobrovoľného hasičského zboru 🚒zo Zákamenného, 👨‍🚒 Ján Zvonár (veliteľ DHZ) a 👨‍🚒 Peter Kovaľ (veliteľ družstva DHZ).

            Besedu začala školská zdravotnícka pracovníčka, ktorá žiakov informovala o vzniku linky 112 a jej využívaní. Vysvetlila, v akých situáciách na linku treba volať a kedy radšej zvoliť známe čísla liniek 150, 155 a 158. 🚒🚓🚑 Deti poučila aj o zneužívaní tiesňových liniek a hroziacich sankciách. Hasiči veľmi pútavo rozprávali o tomto remesle a deti im kládli zvedavé otázky. Zaujímavú besedu doplnili fotografie a videá zo záchranárskych prác a samozrejme prehliadka hasičskej techniky.

            Ďakujeme našim hosťom nielen za ich návštevu dnes, ale aj za to, že obetujú svoj čas pre pomoc druhým. 🥰🥰🥰

          • SELFIE 2023-2024, session 2

          • Študenti, učitelia a vedúci pracovníci našej školy sa zapojili do SELFIE. Nástroj SELFIE je zameraný na podporu sebareflexie v oblasti využívania digitálnych technológií pri výučbe a učení sa. SELFIE vyvinula Európska komisia v spolupráci s medzinárodným tímom expertov.

        • Harmonogram jarných prázdnin
          • Harmonogram jarných prázdnin

          • Milí rodičia, žiaci,

            od budúceho týždňa nám začínajú jarné prázdniny, ktoré budú trvať celý týždeň, a to v termíne od 19.-23.4.2024. Verím, že si oddýchnete a strávite čas nielen v rodinnom kruhu, ale aj pri športe a v prírode. Hneď v pondelok začíname aj turistikou s prihlásenými žiakmi na Hrebienok.

            V prevádzke nebude ani materská škola, školská jedáleň, ani ŠKD.

            Veríme, že sa všetci zdraví a oddýchnutí vrátime naspäť do školy 26.2.2024.

          • Škola - rodina - dedina sa spája

          • Blížia sa veľkonočné sviatky a my pre Vás pripravujeme 2. ročník veľkonočnej súťaže - Škola - rodina - dedina sa spája. 🐣🐰🐑Ako aj minulý rok, aj tento si zmeriame sily v kreativite, tímovej práci a spoločne strávenom čase s rodinami. Súťaž prebieha do 26.3.2024. Fotografické koláže uverejňujte pod originálny príspevok na  našej fb stránke Základná škola s materskou školou Krušetnica 83. Tešíme sa na Vaše príspevky. 😍

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83, podľa  § 3  ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách,  na praktických školách,   na odborných učilištiach a na jazykových školách

            oznamuje

             

            v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy na deň 28.02.2024 (streda) z prevádzkových dôvodov.

            Školský klub detí, školská jedáleň a materská škola v tento deň nebude v prevádzke.

            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok  29.februára 2024.

          • Sopky a naši piataci

          • Na hodine geografie naši žiaci experimentovali so sopkami🌋. Doma si vytvorili krásne modely sopiek, ktoré sa ukázali aj ako funkčné na demonštráciu výbuchov sopiek. Všetci piataci boli veľmi kreatívni – urobili model sopky z rôznych materiálov. Z papiera, purpeny, plastelíny, polystyrénu, z fľaše, z modurovacej hmoty, suchého betónu. Žiaci mali najväčšiu radosť, keď sa experiment podaril a sopka začala chŕliť lávu. Všetkým ďakujeme za zodpovedný prístup k splneniu tejto domácej úlohy. 🌋🌋🌋

          • Valentínske spievajúce srdce

          • 13.2. 2024 sme v našej škole organizovali spevácku súťaž pod názvom Valentínske spievajúce srdce. 🎤💖Táto spevácka súťaž v speve piesní bola zameraná na lásku a v našej škole je už dlhoročnou tradíciou. Touto formou sa umožnilo najtalentovanejším žiakom prejaviť svoje spevácke nadanie.

            Ocenení žiaci:

            1.stupeň

            ❣️ 1. miesto – Lili Bčáková 1.A – sólo spev

            Skupiny – spev

            ❣️ 1. miesto: 1. A trieda

            ❣️ 2. miesto - Jakubko Ovšák, Tamarka Svrčeková, Tamarka Valeková – 4. A

            ❣️ 3. miesto - Rebeka Rončáková, Stelka Kotúľová, Miška Zemeníková – 1.A

            2. stupeň: sólo spev

            ❣️ 1. miesto: Ivanka Ondreková – 7.A Tibor Grofčík – 7.A

            Skupiny – spev

            ❣️ 1. miesto: 5.A trieda

            ❣️ 2. miesto: 9.A – chlapci

            ❣️ 3. miesto: Emka Štítová, Viktória Bušková – 6.B

            Spolu vystúpilo 21 súťažných čísel.Našim výhercom a všetkým zúčastnením súťažiacim gratulujeme a želáme veľa úspechov. 🥰🥰🥰

        • Vyhodnotenie Olympijského odznaku všestrannosti v šk. roku 2023/24 🏆
          • Vyhodnotenie Olympijského odznaku všestrannosti v šk. roku 2023/24 🏆

          • Aj tento šk. rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu Olympijský odznak všestrannosti, v ktorom sa testovali športové zdatnosti v šiestich disciplínach. Tí najlepší boli odmenení zlatým, strieborným a bronzovým odznakom. Toto sú naši víťazi:

            Strieborný odznak získali:

            🥈 Tímea Jurigová 7.A

            🥈 Jessica Paľovčíková 7.A

            Bronzový odznak získali:

            🥉 Viktória Bušková 6.B

            🥉 Nella Gamová 7.A

            🥉 Šimon Gašpierik 7.A

            🥉 Tibor Grofčík 7.A

            🥉 Tobias Kolenčík 7.A

            🥉 Tímea Krupčíková 7.A

            🥉 Ivana Ondreková 7.A

            🥉 Lukáš Adamčík 7.A

            🥉 Andrej Bodorík 9.A

            🥉 Andrej Hladek 9.A

          • Lyžiarsky výcvik

          • Táto zima je bláznivá. Striedajú sa dni so snehom a bez snehu, dni slnečné a daždivé. ❄️☀️🌧🌬 No aj napriek „aprílovým“ podmienkam naši siedmaci od 29. januára do 2. februára absolvovali základný lyžiarsky výcvik. Celý týždeň sa zdokonaľovali v lyžiarskej technike, niektorí však spoznávali lyže a techniku lyžovania od základov, pod vedením p. uč. Dulovcovej, Chladnej a Miklušákovej. Kde sa výcvik konal? No predsa v Ski Krušetnica, na perfektne upravených svahoch! Snaha a úsilie žiakov zvládnuť základy lyžovania boli preveľké. Všetci zúčastnení žiaci pričuchli lyžiarskej technike, rezali oblúky, no okúsili pády. 🎿

            Záverečné preteky v slalome dopadli takto:

            Dievčatá:

            1.miesto Timea Jurigová

            2.miesto Ivana Ondreková

            3.miesto Timea Krupčíkov

             

            Chlapci:

            1.miesto Tibor Gročík

            2.miesto Tomáš Bodorík

            3.miesto Tobias Kolenčík

            Ďakujeme sponzorovi za zakúpenie cien pre víťazov i pre tých žiakov, ktorí urobili najväčší pokrok v lyžiarskej technike. 🥇🥈🥉🏆 Ďakujeme Ski Krušetnica sa spoluprácu, p. kuchárom a kuchárkam za perfektnú stravu. Veríme, že sa so žiakmi ešte tento rok dostaneme na svahy a precvičíme techniku lyžovania v i rámci telesnej a športovej výchovy.

        • Chemická olympiáda - šk. kolo
          • Chemická olympiáda - šk. kolo

          • Dňa 8.2.2024 sa na našej škole konalo Školské kolo 60.-ho ročníka Chemickej olympiády 🧪⚖️, v ktorom sa úspešnou riešiteľkou stala Bianka Ľubová z 9.A a postupuje do Okresného kola, v ktorom bude našu školu reprezentovať dňa 14. marca 2024. Bianke držíme palce a prajeme jej veľa chuti a síl pri príprave na súťaž. 👏👏👏

          • Práca s 3D tlačou

          • Na konci kalendárneho roka sme zakúpili z podpory Ministerstva školstva 3D tlačiareň. Žiaci sa pomaly zoznamujú s jej prácou, časťami. Na krúžku dostali jednoduchý projekt vytvoriť si vlastnú kľúčenku. 🔑🔑🔑 Niektorým sa hneď nedarilo, veď pracovať s 3D objektmi nie je také jednoduché, ale nakoniec to zvládli. Najmenším druháčikom som pomohla ja. A že nám vyšli krásne produkty, veď posúďte sami. Odmenou im bude kľúčenka, ktorú si sami navrhli. 🏆

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje