• Prezentácia SŠ

          • Aj tento rok sa bude konať Prezentácia stredných škôl pre deviatakov základných škôl dňa 19.09.2023 so začiatkom od 13:00 pre žiakov a ich rodičov. Miesto konania ostáva nezmenené – Hviezdoslavovo námestie v Námestove.

        • Dopravná výchova
          • Dopravná výchova

          • Dňa 5.9.2023 sa uskutočnila Dopravná výchova pre žiakov ročníkov 1.-4. na dopravnom ihrisku v areáli školy. So žiakmi sme rozobrali zloženie dopravného prostriedku bicykla, prilbu, reflexné prvky, dopravné značky zvislé aj vodorovné, priechod pre chodcov. Pešo sme prešli celé dopravné ihrisko, kde sme názorne ukázali žiakov, ako sa treba správať na ceste. Následne sme sa rozdelili na skupiny – žiaci na kolobežkách, žiaci – chodci, ktorí prechádzajú cez priechod pre chodcov, žiaci – chodci, ktorí prechádzajú po krajnici. Potom sa jednotlivé skupiny vymenili, aby si všetci vyskúšali všetky praktické činnosti. Počasie nám prialo, aktivita sa nám vydarila, žiakom sa páčila, veľa sa naučili. Všetkým ďakujeme za aktivitu.

          • Projekt Enter

          • Naša škola sa ešte pred prázdninami znova zapojila do projektu ENTER s názvom projektu Digitálna inteligencia okolo nás. Po úspešnom získaní micro:bitov, sme sa chceli posunúť ďalej. Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo úspešne projekt získať.

            Cieľom nášho projektu "Digitálna inteligencia okolo nás" je v prvom rade implementovanie robotických hračiek do vyučovacieho procesu na 2. stupni ZŠ v rámci informatiky, ale aj medzipredmetových vzťahov. Na vyučovaní, ale aj na krúžku, je cieľom podporiť experimentálnu a bádateľskú činnosť žiakov a rozvíjať schopnosti tímového riešenia problémov formou medzipredmetových projektov. Podnecovať u žiakov rozvoj algoritmického a logického myslenia a viesť žiakov k tvorivosti a sebapoznávaniu. Pre prácu s robotickými hračkami Ring:bit car V2, Mini piano budeme námety čerpať nie len zo stránky https://www.ucimeshardverom.sk, ale samozrejme sa budeme snažiť vytvoriť niečo nové a prospešné.Projekt vypracovali p. uč. Kureková a p. uč. Rusnáková.

            Získali sme:

            • Ring:Bit Car V2.0
            • Príslušenstvo Do Auta Ring:Bit - Sonar:Bit, Sledovací Modul A Svetelná Lišta LED
            • Mini Piano Modul Pre Micro:Bit BBC, Dotykové Klávesy Na Prehrávanie Hudby 

            Veríme, že práca s Ring:bit car a doplnkami bude deti tešiť a budú tvoriť pekné projekty.

             

            Obrázky: zdroj internet

        • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24
          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24

          • Dnes sme slávnostne otvorili šk. rok 2023/20234. Školský rok začal už tradične slávnostnou omšou. Pokračoval príhovorom p. riaditeľky M. Olešovej, p. starostu Krušetnice J. Dorušáka a p. starostu Lomnej Ing. V. Ľubu. Osobitne privítali nových prváčikov aj piatakov z Lomnej, ktorí sa pridajú k našim piatakom a vytvoria nový tím. Pani riaditeľka zároveň zapriala všetkým úspešný štart a rodičom a učiteľom veeeľa trpezlivosti. Potom sa žiaci presunuli so svojimi triednymi učiteľmi do svojich tried. P. vychovávateľka z ŠKD zároveň oboznámila deti so školou aj s p. zdravotníčkou.

            Veríme, že že školský rok 2023/24 bude plnohodnotný a čo najúspešnejší pre každého z nás.

        • Oznam vedúcej šk. jedálne
          • Oznam vedúcej šk. jedálne

          •  Úhrada príspevku na stravu pre žiakov ZŠ

             

              Zálohová platba žiaka ZŠ je 12,- €,  preto ak si žiak nestihne včas odhlásiť  stravu a nezúčastní sa vyučovania, obed si odoberie do obedára.

              Nevyčerpaná platba bude vrátená na účet rodiča. Platbu je potrebné zadať cez internetbanking.

             

            Číslo účtu:  SK68 5600 0000 0040 4076 2008

            Variabilný symbol:   - stravník, ktorý sa už stravuje v ŠJ má pridelený vedúcou ŠJ

                                                  -novému stravníkovi pridelí vedúca ŠJ – informovať sa u vedúcej ŠJ

            Správa pre adresáta: Meno a priezvisko žiaka

          • Organizačné pokyny k začiatku šk. roka 2023/24

          • Vážení rodičia, žiaci,

            školský rok 2023/24 sa začne v pondelok 4.9.2023 slávnostnou svätou omšou o 7.30. Po omši sa žiaci presunú do priestorov školy na slávnostné otvorenie šk. roka 2023/24. Žiaci 1. a 5. ročníka prídu bez tašiek. Obedy sa vydávajú prihláseným žiakom od 1. dňa, t.j. hneď v pondelok. Školský klub detí začne pracovať od utorka 5.9.2023 s dvomi oddeleniami.

            V utorok bude ešte skrátené vyučovanie, žiaci 1. stupňa budú končiť o 10.30, žiaci 2. stupňa o 11.30. 

            Už sa na vás všetkých tešíme :-).

          • Na záver...

          • Na záver by som chcela ako riaditeľka školy vysloviť veľké poďakovanie všetkým členom pedagogického zboru, na ktorých som nesmierne hrdá. V neposlednom rade chcem povedať slová vďaky aj všetkým nepedagogickým zamestnancom, bez ktorých by chodškoly nebol možný. Všetci si ich prácu vážime! Poďakovanie patrí nášmu zriaďovateľovi – obci Krušetnica, pánovi starostovi a poslancom OZ, ktorí k našej škole pristupujú so záujmom a vychádzajú námv ústrety. Záverečné poďakovanie patrí rodičom – ďakujeme všetkým, ktorí nám svojím záujmom pomáhajú a podporujú našu snahu vychovať z detí a žiakov jedinečné osobnosti. 

             

            Tak opäť v septembri .... 👈👈👈

          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023

          • Dnes sa uskutočnilo slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023. 🥳🥳🥳 Začalo slávnostnou svätou omšou v kostole. ⛪️ Potom žiaci prešli do budovy základnej školy a slávnostne po príhovoroch p. riaditeľky PaedDr. Ing. M. Olešovej  a p. starostov  Krušetnice p. J. Dorušákom a Lomnej Ing. Vladimírom Ľubom  uzavreli školský rok. Mnohí žiaci boli odmenení za svoju usilovnú prácu aj vecnými cenami a diplomami. za úspešné štúdium, vzorné správanie, vzornú dochádzku a reprezentáciu našej školy na súťažiach, na verejnosti a aktivitu na mimoškolských činnostiach.

            Dnes ale neboli odmenení sami žiaci, aj celý pedagogický zbor dostal darčeky od p. starostu z Lomnej - veľkú sladkú odmenu. 🍫🍫🍫

            Veselú, a zároveň nostalgickú atmosféru nám vytvorili žiaci 9. ročníka, ktorí sa zároveň lúčili so školou. Už tradične zasadili strom na pamiatku, tento rok to bola slivka, a rozlúčili sa so všetkými žiakmi aj zamestnancami školy.

            V závere  triedni učitelia odovzdali vysvedčenia svojim žiakom za ich prácu v tomto školskom roku. 📜📜📜Veríme, že sa našim odchádzajúcim žiakom bude v ďalšom štúdiu i v živote dariť, a taktiež sa tešíme na našich nových aj ostávajúcich žiakov v septembri. ❤️

          • Minifutbal žiakov 1.- 4. ročníka

          • Dnes (29.6 2023) si žiaci našej školy zmerali sily vo futbalovom turnaji ⚽️⚽️⚽️. Išlo o turnaj v malom futbale 1.-4. ročník. Do turnaja sa zapojili tri tímy. Turnaj sa niesol v priateľskom duchu a príjemnej atmosfére. Jednotlivé tímy boli veľmi vyrovnané a bojovali s nasadením všetkých síl. Žiaci našej školy predviedli svoj talent a strelecké umenie. Najlepší strelec bol Tomáš Svrček, ktorý dal 4 góly, potom Marián Makúch - 3 góly. Ďalší strelci boli Jakub Janckulik, Alex Plutinský, Peter Šimek, Marko Bodorík, Tonko Brčák a Juraj Brčák. Turnaj spestrili aj vystúpenie našich roztlieskavačiek 👯‍♀️, ktoré si nacvičili veľmi pekné choreografie. Tešíme sa, že nám v škole vyrastajú také športové a tanečné talenty. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme. 😉🙂

          • Didaktické hry pre žiakov 1.stupňa

          • Včera sa uskutočnili Didaktické hry pre žiakov ročníkov 1.-4. Zamerali sme sa na Dopravnú výchovu 🛴🚲🚦a Hru na obchod💵💴💶💷 .

            Cieľom Dopravnej výchovy bolo oboznámenie žiakov s pravidlami cestnej premávky na dopravnom ihrisku v areáli školy. Žiaci si zopakovali poznávanie dopravných značiek ⭕️⛔️🚫, použili dopravný prostriedok – kolobežky 🛴, ochranné pomôcky – prilby a reflexné vesty. Nasledovala jazda na kolobežkách s dodržiavaním dopravných pravidiel. Žiaci sa učili správne prechádzať cez priechod pre chodcov, vyskúšali si chôdzu po krajnici.

            Cieľom Hry na obchod bol rozvoj finančnej gramotnosti našich žiakov. Žiaci si pripravili obchod v 1. triede, jednotlivým druhov tovaru dali cenovky. Mali dve pokladne a peňaženky s peniazmi. Nákupné košíky sme vytvorili z kartónových krabíc. Počasie bolo premenlivé, aj zapršalo 🌧, aj sa vyčasilo ☀️, ale všetko, čo sme si pripravili, sme aj zrealizovali. Všetkým ďakujeme.

          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • ,,Začali ste maličkí,

            teraz ste už veľkí.

            Najviac ste však podrástli,

            v očiach pani učiteľky.“

            Štyri roky spoločného putovania ubehli veľmi rýchlo. Z malých vyplašených prváčikov sú dnes veľké štvrtácke osobnosti. Dnes spomíname na svoje začiatky, prvé písmenká, prvé napísané riadky... 📖

            Dňa 27.06. 2023 si žiaci 4. ročníka pripravili rozlúčkovú oslavu. Postarali sa o vlastné občerstvenie, kde ukázali svoju kreativitu. Počas roka si spoločne vytvorili triednu knihu, do ktorej zapisovali svoje najkrajšie zážitky. Oslava pokračovala odovzdávaním darčekov a spoločnými aktivitami a hrami. ⚽️🏐🎳🎲

            Milí štvrtáci ...Každá skúška, pred ktorou raz budete stáť sa dá vyriešiť: s vytrvalosťou, ochotou a láskou. Do Vašich ďalších dní Vám prajeme veľkú chuť do práce a vytrvalosť ísť za svojím cieľom až do úspešného konca. 😉😘

          • Deň obce

          • Krušetnica naša milá,

            veľa detí tvoja škola skrýva.

            Jeden lepší ako druhý,

            talent majú všetci.

            Dňa 24.6.2023 sa žiaci ZŠ s MŠ Krušetnica zapojili do programu Deň obce Krušetnica. Celý program sprevádzali babka 👵, dedko 🧓 a vnučka 👧. Spomínali na svoje detstvo a hry, ktoré predviedli naši najmenší - škôlkari. Vnučka Emka rada počúva rozprávky a jednu obľúbenú zdramatizovali druháci. Babka s dedkom za mladých čias chodili na zábavy, kde spievali , ohne preskakovali a cifrovali až do rána. Najskôr museli robotu porobiť, a potom mohli ísť na zábavu. Ako to prebiehalo nám predstavili opäť druháci a dievčatá z folklórneho krúžku. Aj dnes mladí majú radi pohyb . Predviedli to žiačky 5.B s hip-hopovým tancom. Na záver sme si vypočuli pieseň 🎤Páslo dievča pávy v podaní R. Grofčíkovej a I. Ondrekovej. Veľké poďakovanie patrí p. uč. zo škôlky a pedagógom zo základnej školy, ktorí venovali svoj čas deťom a pripravili pre všetkých zúčastnených krásny umelecký zážitok. 🥰😊

          • Školská športová olympiáda

          • Dňa 23.6. 2023 si žiaci na celej škole zmerali sily na Školskej športovej olympiáde 🏆 v ôsmich disciplínach – beh na 60 m, člnkový beh, prekážkový beh, skok z miesta, skok do diaľky, hod plnou loptou, ľah-sed za 30 s a preskok cez švihadlo za 30 s. V úvode olympiády pani riaditeľka otvorila príhovorom nové workout ihrisko a žiačky 5.B triedy sa pri tejto príležitosti predviedli pekným tancom. Počas olympiády si každá trieda mohla vyskúšať silové cvičenia, ktoré toto ihrisko ponúka.

            Okrem športových disciplín bolo aj stanovište zdravotnej starostlivosti, kde pani zdravotníčka postupne oboznámila jednotlivé triedy o poskytovaní prvej pomoci. Športová olympiáda mala hladký priebeh, triedy sa postupne podľa stanovených pravidiel postupne striedali pri jednotlivých disciplínach, ktoré mali na starosti naši deviataci. Ani pár kvapiek dažďa 🌧 neodradilo žiakov od toho, aby každý z nich podal čo najlepší výkon. Tí najlepší z najlepších v kategóriach 1.-4. ročníka, 5.-6. ročníka, 7.-8. ročníka boli odmenení vyrobenými medailami 🥇🥇🥇a diplomom 📜📜📜. Zvlášť sa hodnotili dievčatá 👩‍🦰 a zvlášť chlapci 🧑‍🦰.

            Náš športový deň dopadol naozaj dobre , nálada bola dobrá, deti zapálené pre súťaženie, pekné počasie ☀️nám prialo skoro celé doobedie. Tešíme sa aj budúci rok, len dúfame , že žiakov bude viac, pretože niektorí práve v tento deň radšej zostali doma. Výsledky olympiády s jednotlivými víťazmi ponúkajú nasledovné tabuľky .

          • Školský výlet žiakov 1.-4.

          •    Dňa 21.6.2023 sa uskutočnil školský výlet pre žiakov ročníkov 1.-4. Navštívili sme Múzeum oravskej dediny v Zuberci. Pekne nás privítali, rozdelili sme sa do skupín podľa tried a každá trieda dostala plán oravskej dediny, podľa ktorého sme mali plniť rôzne zaujímavé úlohy. Oravská dedina je rozdelená na: Dolnooravský rínok, Mlynisko, Zamagurskú ulicu, Goralské lazy, Kostol, Školu. Všetky domčeky majú svoje číslo a v jednotlivých domčekoch boli deťom predstavené rôzne remeslá, ktoré ľudia v minulosti ovládali a nimi sa aj živili: keramikárstvo, rezbárstvo, pernikárstvo, drotárstvo, práca s kožou, tkáčstvo, mlynárstvo, včelárstvo, pestovanie plodín, detské hry v minulosti. Deti videli hrnčiarsku pec, studňu, mlynské koleso, drevený kostol, rôzne nástroje na remeslá, ktoré si ľudia sami vyrábali, chladničku v minulosti... Najviac sa nám páčila škola v minulosti, kde sa veľa naučili. Po aktívnej prehliadke Múzea oravskej dediny sme nastúpili do autobusu, ktorý nám odviezol na Oravskú piehradu. V prístave č. 1 sme nastúpili na výletnú loď a nasledovala plavba loďou na Slanický ostrov umenia. Plavili sme sa aj okolo vtáčieho ostrova, kde hniezdi veľké množstvo rôznych vtákov. Na Slanickom ostrove nás pekne privítali a podali deťom základné informácie o ostrove a vzniku Oravskej priehrady. Nasledovala prehliadka Slanického ostrova. Deti zaujala socha Antona Bernoláka, ktorý sa pozerá na miesto, kde bola zaplavená jeho rodná dedina – Slanica. Potom sme nastúpili na loď a nasledovala plavba po Oravskej priehrade. Deťom sa výlet páčil, naučili sa veľa, majú veľa zážitkov, boli aktívni, všade sa zapájali, počasie boli super. Ďakujeme p. šoférovi, ktorý nás odviezol a priviezol, za výbornú spoluprácu. Ďakujem všetkým, ktorý výlet pripravili, zorganizovali a zrealizovali. Ďakujeme za pomoc aj našim milým rodičom. Všetkým našim žiakov a p. učiteľkám, p. zdravotníčke ďakujeme.

          • Sadenie stromu - deviataci

          • Aj tento rok sa so svojou školou   lúčia  deviataci vzácnou tradíciou, ktorou je výsadba nového stromu.  Tento rok si zvolili   hrušku.

            V strome vidíme tváre všetkých pre nás vzácnych ľudí, počujeme ich hlasy, v zelených korunách znejú ich piesne. Cez stromy si uvedomujeme, že sme súčasťou nekončiaceho príbehu života.

            Nech  je aj pre Vás, milí naši deviataci,  tento strom vyjadrením viery v život a zvestovaním toho, že Váš život bude pokračovať v šťastí, zdraví a v láske.

          • Straty a nálezy

          • Milí rodičia, žiaci,

            blíži sa záver školského roka a nám sa opäť nazbieralo veľmi veľa vecí, ktoré nemajú svojho majiteľa. Kto si spoznáte svoju vec, hláste sa u pani zdravotníčky. 🙃

          • Dotácia na stravu od 1.9.2023

          • Milí rodičia!

            Ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu od 1.9.2023  pre Vaše dieťa, ktoré navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ, tak je nevyhnutné o dotáciu na stravu požiadať. Tlačivo na dotáciu spolu so zápisným lístkom na stravu bude rozdané deťom. Vypísanú a podpísanú žiadosť na dotáciu spolu so zápisným lístkom na stravu treba odovzdať triednej p. učiteľke do 23.6.2023.

          • "Pripravení na leto"

          • Pripravujeme pre vás 📢📢📢

            Interaktívne prednášky "Pripravení na leto" ☀️

            Dátum 3. - 4. a 6. - 7. júla

            Čas: 9:00 – 12:,00

            Záujemcovia hláste sa 👍👍👍kontakt Mgr. Stanislava Kresťanová -  krestanova.s@gmail.com, 0911 221 748

          • Deň otcov

          • 3. júnová nedeľa je venovaná práve Vám, naši ockovia, oteckovia, tatinkovia. V rodine máte nezastupiteľnú úlohu ochrancu, hrdinu. Ste vzorom pre svojich synov a kráľom pre dcéry. Tradícia osláv Dňa otcov sa začala roku 1910 v americkom meste Spokane, kedy členka miestneho kostola menom Sonora Smart Doddová navrhla, aby sa okrem sviatku oslavujúceho materstvo konala aj podobná akcia pre oteckov. Chcela si tak uctiť svojho otca, ktorý ovdovel a vychoval šesť detí. Prezident USA Lyndon B. Johnson potom roku 1966 oficiálne ustanovil tretiu júnovú nedeľu za Deň otcov a vďaka nasledujúcemu prezidentovi USA Richardovi Nixonovi sa stal národným sviatkom.

            Pre nášho NAJ tata ❤️

            Futbal zahrať ⚽️,

            lego zložiť,

            či bicykel opraviť 🚲,

            všetko zvládneš,

            tatinko náš,

            na všetko si odborník.

            Chceme Ti dnes poďakovať,a zasa raz zopakovať, že si pre nás ten NAJ tato,nezabúdaj nikdy na to! 🥰

            Foto: zdroj internet

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje