• Upracme svet, upracme Slovensko
          • Upracme svet, upracme Slovensko

          • 22.apríla si pripomíname Deň Zeme , pri tejto príležitosti každý rok organizujeme čistenie našej obce, tento rok to   bude 18.04 2024 . Pripojili sme sa k celoslovenskej výzve Upracme si Slovensko.

            Keďže našu školu navštevujú deti z dvoch obcí z Krušetnice a z Lomnej, preto aj upratovanie bude prebiehať súbežne v obidvoch obciach naraz. Žiaci pod vedením učiteľov budú mať presne vyčlenené časti obce, ktoré budú upratovať. Spolupracujeme aj s obecnými úradmi v Lomnej a Krušetnici, ktoré nám poskytnú vrecia , vyzbieraný odpad dávame na dohodnuté miesta, odkiaľ to odvezú pracovníci obecného úradu. Kto by sa chcel k nám  pridať , začíname o 8.00 do 12.00 , budeme sa tešiť ak nám pomôžete, alebo upozorníte nás, kde treba čistiť.

          • EURÓPSKY KVÍZ O PENIAZOCH

          • Európsky kvíz o peniazoch je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov hravou a zábavnou formou. Európsky kvíz o peniazoch sa hrá na platforme Kahoot!

            Slovenské národné kolo Európskeho kvízu o peniazoch sa uskutočnilo vo štvrtok 21. marca 2024 o 11.00 hodine. 

            Našu školu reprezentovalo 10 členné družstvo žiakov 9.A. Online formou bolo 15 súťažných otázok, zameraných na ekonomiku a finančnú gramotnosť. Boli dosť ťažké (napr. Aká je DPH na knihy ?).

            Z 460 tímov celého Slovenska sme skončili na 191. mieste. Nemáme sa začo hanbiť a v živote sa určite nestratia!

             

          • Krížová cesta organizovaná ZŠ s MŠ Krušetnica

          • Pôstne obdobie sa blíži k svojmu vrcholu. K Veľkému piatku. K Ježišovej obete z lásky k nám. Preto sme posledný vyučovací deň pred veľkonočnými prázdninami venovali pobožnosti krížovej cesty, ktorú máme možnosť pomodliť sa a prejsť zastavenia vonku cez našu Krížovú cestu v Krušetnici. Rozjímavé modlitby jednotlivých zastavení nám predniesli žiaci od 1. až po 9. ročník. Krížová cesta bola obetovaná za učiteľov, žiakov a tiež za nášho pána farára a občanov farnosti Krušetnica a filiálky Lomná. Nech je pre nás každá modlitba požehnaním pre každého z nás a pre naše rodiny.

        • Zdravotná podpora
          • Zdravotná podpora

          • Dnes nás čakalo v škole prekvapenie. 🎁 Každý zamestnanec obdržal maxi balenie magnézia a vitamínu B6. Veru, polrok je už síce dávnejšie za nami, ale ešte nám treba vydržať do konca roka 😀. Veľmi pekne ďakujeme Základná škola s materskou školou Krušetnica 83 za zdravotnú podporu. ❤️

          • ŠKOLA-RODINA-DEDINA sa spája

          • Dnes sme vyhodnotili súťaž ŠKOLA-RODINA-DEDINA sa spája, ktorá bola zameraná na veľkonočné pečenie. Naši žiaci spolu so svojimi rodinami vytvárali kulinárske pekárske kúsky, z ktorých bolo ťažké vybrať tých najlepších. Naša porota vybrala tie najkrajšie a najkreatívnejšie z nich, ktoré sa umiestnili na prvých priečkach: rodina Mešková, rodina Kubinová a rodina Hrčkuláková. Nakoľko všetky výrobky boli úžasné, odmenené boli aj ďalšie rodiny, ktoré sa do súťaže zapojili a splnili podmienky. Veď posúďte sami. Ceny do súťaže venovala ZŠ s MŠ Krušetnica a obec Krušetnica. Veríme, že súťaž už bude tradičná a vždy si nájde  svojich fanúšikov a spolupráca školy, rodiny a obce bude prínosom pre nás všetkých.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Milí rodičia, žiaci,

            od zajtra sa začínajú veľkonočné prázdniny, ktoré budú trvať do 2.4.2024. Naspäť v škole sa stretneme všetci v stredu, dňa 3.4.2024. Aj my Vám chceme popriat krásne a požehnané sviatky jari, veľa vody a kupačov a hlavne zdravie a príjemné prežitie sviatkov v kruhu vašej rodiny. 

          • Veľkonočné fotenie

          • Nakoľko sa blížia sviatky jari, Veľká noc, naše pani učiteľky a pani asistentky nezaháľali a vyzdobili chodbu rôznymi kreatívnymi výrobkami s jarným pozadím. Prečo však nevyužiť krásne pozadie ako fotostenu? Zobrali sme žiakov každého ročníka, odfotili a vyrobili krásne pohľadnice so želaním veselých veľkonočných sviatkov. Prijmite teda želanie aj vy od našich žiakov a prajeme vám všetkým krásne a požehnané sviatky. Fotografie vyhotovila a spracovala p. učiteľka Sylvia Rusnáková.

          • Okresné kolo Biblickej olympiády

          • Vytrvať vo viere – to bolo témou tohtoročnej Biblickej olympiády, na ktorú sa pripravovalo trojčlenné družstvo našich žiakov zo 6. B v zložení Michal Zavoďančík, Klára Žibeková a zo 7. ročníka Dominika Žibeková. Okresné (dekanátne) kolo sa konalo 21.3.2024 v Zákamennom. Počas príprav žiaci spoznali vytrvalú vieru starozákonných postáv Abraháma, Izáka, Jakuba, Daniela a Zuzany a evanjelium podľa Jána.

            Ďakujeme žiakom za reprezentáciu našej školy

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 26. marca sa v Dome kultúry v Námestove uskutočnil jubilejný 70. ročník súťaže v prednese poézie a prózy- Hviezdoslavov Kubín.

            Recitačná súťaž je rozdelená do troch kategórií v oblasti poézie a troch kategórií v oblasti prózy. Naša škola mala zastúpenie  v piatich súťažných kategóriách.

            V I. kategórii v próze  recitoval Jakubko Janckulík z 2.A ,  ktorý svojím príbehom úprimne rozveselil porotu i malých poslucháčov.

            V I. kategórii v poézii recitovala Adriánka Janečková z 2.A , ktorá za svoj podmanivý prednes získala Cenu poroty.

            V II. kategórii v poézii recitovala Rebeka Kotúľová z 5. A, ktorá za svoj precítený prednes získala krásne 2. miesto.

            V III. kategórii v poézii recitovala Ivanka Ondreková zo 7.A, ktorá svojim poslucháčom predniesla Hviezdoslavovu  báseň Anča.

            V III. kategórii v próze recitoval  Tibor Grofčík zo 7. A, ktorý za svoj prednes získal krásne

            2. miesto.

            Recitátorom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Recitátorov pripravovala p. uč Košutová, ktorej sa tiež dostalo ocenenie za dlhoročnú prácu v oblasti recitačných a prednesových súťaží.

          • Technický šikula

          • Dňa 22.3. sa žiaci 8. ročníka, Adam Zvonár a Miroslav Kadavý, zúčastnili súťaže Technický šikula. Je to regionálna súťaž pre dvojčlenné tímy žiakov 7. a 8. ročmíka, ktorú organizuje SOŠ polytechická v Kňažej. Žiaci riešili technické zábavné úlohy a vyrábali jednoduchý výrobok - Luskáčik - podľa priložených výkresov.

            Ďakujeme žiakom za reprezentáciu školy.

          • FAST Heroes

          • Hrdinovia FAST je ocenená vzdelávacia iniciatíva, ktorá sa zameriava na zvýšenie povedomia o príznakoch mozgovej príhody a potrebe rýchlej reakcie. Je podporovaná Ministerstvom zdravotníctva, ako aj Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a v súčasnosti prebieha jej štvrtý ročník. S našou školou sme sa do tohto projektu zapojili po prvý raz so žiakmi prvého stupňa. Počas piatich týždňov sa deti spolu so zdravotníckou pracovníčkou, na príbehu animovaných postavičiek (troch starých rodičov a vnuka Tomiho), učia o príčine a príznakoch mŕtvice a spôsobe volania na tiesňovú linku. Plnia rôzne úlohy, vypracovávajú listy pracovného zošita, učia sa a zároveň súťažia o prvenstvo v tomto programe s miliónom detí na celom svete.

          • Svetový deň ústneho zdravia

          • Naša škola zareagovala na pozvanie Slovenskej komory zubných lekárov, zúčastniť sa aktivít propagujúcich ústne zdravie pri príležitosti Svetového dňa ústneho zdravia, ktorý bol 20. marca. Cieľom aktivít je poukázať na súvislosť medzi ochoreniami v ústnej dutine a celkovým zdravotným stavom populácie. Jednoduchými preventívnymi krokmi môžeme účinne bojovať voči vzniku zubného kazu, ktorý súvisí s rozvojom ochorení cievneho, dýchacieho a pohybového systému, cukrovky, reumatických ochorení, vysokého krvného tlaku, kožných ochorení a ďalších problémov. Preto školská zdravotníčka deťom najskôr vysvetlila zásady a techniku ústnej hygieny a potom sa žiaci naučili milý spôsob, ako si spríjemniť umývanie zúbkov. Stačí si vybrať svoju obľúbenú pesničku, čistiť si zuby a pri jej počúvaní tancovať, ako keď sa nikto nepozerá. Zatiaľ, čo deti tancovali a čistili si zúbky, zdravotníčka sledovala ich techniku a jednotlivo upozorňovala na chyby v jej prevedení. Žiaci, ktorí sa aktívne zapojili, boli odmenení malým darčekom.

          • Deň vody

          • Voda za mier je témou tohtoročného Svetového dňa vody.

            Každý rok si 22. marca pripomíname význam vody pre život na Zemi a to, že si ju musíme vážiť a nesmieme ňou plytvať.

            Vode sa hovorí aj modré zlato, pretože v mnohých oblastiach sveta je jej žalostne málo. Problém jej nedostatku v dôsledku sucha ešte znásobujú vojny a napätá geopolitická situácia. Aj dnes žijú na svete miliardy ľudí bez prístupu k čistej a vyhovujúcej vode. Svetový deň vody nám každoročne 22. marca pripomína, že voda je vzácna, musíme si ju vážiť a nesmieme ňou plytvať.

             Naši žiaci už celý týždeň maľovali Mandalu mieru a popri tom sme si rozprávali , že nie všade na svete je mier , prečo sú vojny a ako sa majú zle tí ľudia kde je vojna. Na dnes sme si pripravili rovesnícke vzdelávanie . Žiaci 9.A v každej triede porozprávali o význame vody, deti mali  rozoznať vzorky vody. Navštívili aj našu materskú škôlku, kde sa deťom aktivity veľmi páčili.

          • Pripravujeme ❤️❤️❤️

          • Pripravujeme ❤️❤️❤️

            Milí rodičia, žiaci,už sa stáva tradíciou zavŕšiť Veľký týždeň modlitbou a prejdením Krížovej cesty v Krušetnici. Aj tento rok pozývame všetkých v rámci ŠKOLA-RODINA-DEDINA sa spája na túto duchovnú udalosť. Zraz bude pri Penzióne Pohoda v Krušetnici o 10:45, dňa 27.3.2024.

            Všetci ste srdečne vítaní. 🥰

        • Okresné kolo Chemickej olympiády
          • Okresné kolo Chemickej olympiády

          • Dňa 14.3.2023 sa v priestoroch ZŠ Janka Matúšku v Dolnom Kubíne konalo Okresné kolo jubilejného 60-ho ročníka Chemickej olympiády, kde našu školu reprezentovala Bianka Ľubová z 9.A, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou. Súťaž pozostávala z teoretickej časti zameranej na významné kovy alkalických zemín vápnik a horčík a z praktickej časti, kde súťažiaci predviedli rôzne laboratórne techniky pri syntéze zlúčenín týchto pre život dôležitých prvkov.  

            Bianke ďakujeme za vzornú prípravu a reprezentáciu školy.

        • Zápis prvákov 2024
          • Zápis prvákov 2024

          • Základná škola s materskou školou Krušetnica 83 oznamuje rodičom budúcich prvákov, že zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v sa uskutoční 15. apríla 2024 (pondelok)  o 13,00 hod.  za osobnej prítomnosti detí.

            Do prvého ročníka musí nastúpiť dieťa, ktoré do 31. augusta 2024 dovŕši 6 rokov alebo v predchádzajúcom školskom roku pokračovalo v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Zákon určuje rodičovi povinnosť zapísať každé dieťa, ktoré dosiahlo školopovinný vek, do základnej školy na území Slovenska, bez ohľadu na to, kde aktuálne dieťa žije.

            K zápisu je nutné predložiť:

            • Správne vyplnenú Elektronickú prihlášku - vytlačenú a podpísanú oboma rodičmi,
            • Súhlas so spracovaním osobných údajov (týka sa len detí, ktoré nenavštevujú našu materskú školu),
            • Poplatok za pracovné zošity – 20 eur.
            • Ak rodičia žiadajú o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, materská škola vydá rozhodnutie o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.
            • Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, musí doložiť nasledovné: informovaný súhlas zákonného zástupcu, súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Bližšie informácie k zápisu: Usmernenie MINEDU

            Prílohy: 

            Elektronická prihláška: Elektronická prihláška | Základná škola s materskou školou Krušetnica 83 (edupage.org)

             

          • MESTO PSÍKA LAKIHO

          • Dňa 19. marca 2024 sa v KD v Krušetnici uskutočnilo anglicko-slovenské divadelné predstavenie. Herci z Divadelného  centra v Martine v spolupráci s Divadlom ZkufraVon, zahrali našim žiakom inscenáciu  Laki´s Town,  ktorá je koncipovaná ako učebná pomôcka pre žiakov základných škôl. Psíček  Laki a jeho kamarát holúbok  nám ukázali na prvý pohľad nudné mesto, v ktorom odkryli svoje fantastické príbehy. Súčasťou príbehu sa aspoň nachvíľočku stali aj naši žiaci.

            Jednoduchá angličtina a hravá forma ako kľúč k pochopeniu príbehu nás dokázali počas celého predstavenia zabaviť a udržať v napätí a zároveň ponúkli deťom i vyučujúcim umelecký zážitok z divadelnej rozprávky v cudzom jazyku.

             

          • Krížová cesta pre žiakov 1.-4.

          • Dňa 13.3.2024 sa naši žiaci 1.-4. zúčastnili na Krížovej ceste v Krušetnici. Zraz žiakov bol pri základnej škole, odkiaľ sme sa všetci presunuli na miesto Krížovej cesty. Krížovú cestu sme obetovali za všetky deti, ich rodiny, za zdravie, Božie požehnanie všetkých. Na úvod viedli žiaci rozhovor o ceste, krížovej ceste, o kríži, vysvetľovali, čo to pre nich znamená. Zistili, koľko zastavení má krížová cesta. Následne sme vykročili na Ježišovu krížovú cestu. Každé zastavenie sme všetci prečítali, poklonili sme sa a so žiakmi sme sa rozprávali o danej udalosti. Medzi jednotlivými zastaveniami sme sa modlili modlitby Otče náš a Zdravas Mária. Naši žiaci veľa vedeli, veľa sa dozvedeli, prežívali tieto udalosti. Veľmi pekne všetkým ďakujeme.

        • Geografická olympiáda - okresné kolo
          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 12.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády v Námestove. Našu školu reprezentovali žiaci Rebeka Kotúľová a Lukáš Náčin z piatej triedy – v kategórii G. Rebeka Kotúľová sa umiestnila na 4. mieste a Tomáš Náčin na 6. mieste spomedzi 30 súťažiach v kategórii G.

            Súťažiacim srdečne blahoželáme, ďakujeme za svedomitú prípravu na súťaž a vzornú reprezentáciu školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje