• XVI. ročník regionálnej súťaže výtvarných prác detí a mládeže Liptova a Oravy

          • Dňa 27.aprila 2022 sme sa spolu so žiačkami 6.A triedy Žanetkou Krupčíkovou a Natálkou Ľubovou zúčastnili slávnostného vyhodnotenia XVI. ročníka regionálnej súťaže výtvarných prác detí a mládeže Liptova a Oravy, kde žiačky získali ČESTNÉ UZNANIE. 📜Témou tohto ročníka bolo - Človek a jeho práca v liptovsko- oravskom regióne. Do tohto ročníka bolo zaslaných 538 výtvarných prác, z toho 198 prác zo ZŠ a 340 prác zo ZUŠ.

            Žiačkam srdečne blahoželáme a prajeme veľa inšpirácie pre ďalšie výtvarné tvorenie. 😉👏

          • MINIKRIMI CHÉMIA – postup do finále

          • V rámci 1. ročníka súťaže MINIKRIMI, ktorú organizuje Európske Lýceum v spolupráci so Slovnaft, a.s. sme sa v priebehu marca pustili do ďalšej fázy – elementárnej analýzy, pomocou ktorej sme dokazovali prítomnosť uhlíka, vodíka, kyslíka, dusíka a chlóru. V laboratóriu vznikali malé zázraky, ktoré sme zdokumentovali zaujímavými fotografiami. Do prvého ročníka MINIKRIMI sa zapojilo viac ako 60 škôl z rôznych kútov Slovenska.

            Začiatkom tohto týždňa nás milo prekvapila informácia o postupe do finále a pozvánka na záverečné vyhodnotenie súťaže spojené s exkurziou závodu Slovnaft, ktoré bude v Bratislave dňa 27.5.2022. Naši šikovní pátrači zo 7.A - Marek, Viktória, Lili, Martin a Richard sa majú na čo tešiť.  

             

          • Florbal st. žiaci - kvalifikácia do okresného kola

          • „A opäť hráme!“ Dnes, 26. 4. 2022, sa po dlhej športovej prestávke niektorí žiaci našej školy zúčastnili kvalifikácie do okresného kola vo florbale družstiev starších žiakov Super Florbal ZŠ. Kvalifikácia sa uskutočnila v telocvični ZŠ v Zákamennom. Naši florbalisti nastúpili až v druhom zápase v poradí, v ktorom podľahli súperovi miestnej ZŠ 9:5. Sklamanie, ktoré zavládlo medzi chlapcami však vystriedal pocit radosti, keď v nasledujúcom zápase nedali súperovi zo ZŠ Breza žiadnu šancu a vyhrali suverénnym spôsobom hladko 8:0. Naša zostava bola vekovo pestrá, chlapci piateho až deviateho ročníka vytvorili skvelý tím a ich hra bola naozaj výborná. V konečnom súčte sa umiestnili na peknom druhom mieste. Dnes k postupu chýbalo trošku šťastia ale veríme, že raz sa to podarí. Ďakujeme T. Grofčíkovi, A. Bodoríkovi, R. Svrčekovi, M. Repôňovi, P. Sitárikovi, M. Rončákovi, T. Žibekovi, D. Majcherovi, Ľ. Jurigovi, L. Varešákovi, B. Dorušákovi, L. Kšenzulákovi, Š. Páterekovi, D. Radičovi, T. Ulíkovi a F. Jurincovi za reprezentáciu našej školy.

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Ľudia si každoročne 22. apríla pripomínajú Svetový deň Zeme. Deň Zeme je medzinárodný ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje na negatívne dopady ničenia životného prostredia. Tento deň si každoročne pripomíname aj na našej škole, prvé tri vyučovacie hodiny sme sa učili, ale hodiny boli zamerané na tento sviatok, žiaci robili rôzne projekty a úlohy zamerané na  ochranu životného prostredia. Aby to nebola iba teória, štvrtú a piatu vyučovaciu hodinu sme boli čistiť našu obec a okolie. Triedy pod vedením triednych učiteľov vyzbierali úseky, ktoré im boli pridelené. Musíme ale konštatovať, že naša obec patrí určite k najčistejším na Orave.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Dnes, 11.4.2022, píšeme Klokanka 1-4. Je to najväčšia matematická medzinárodná súťaž. Veríme, že sa našim žiakom, ktorí sa prihlásili, bude dariť. Konečne sme mohli súťaž absolvovať v škole aj papierovou formou.

        • Zápis budúcich prváčikov
          • Zápis budúcich prváčikov

          • Dnes prebieha na našej škole aj zápis budúcich prváčikov. A že ich čakalo veľa dobrodružstva a úloh! Všetkých privítala p. starostka T. Pacoňová s p. riaditeľkou M. Olešovou.

            Konečne bol po 2 rokoch zápis v prítomnosti detí, a tak sa na ne pani učiteľky pripravili. Kým rodičia boli oboznámení s pomôckami do 1. ročníka a podmienkami nástupu do 1. ročníka, tak si pani učiteľka odviedla vláčikom žiakov na jednotlivé stanovištia. Čakalo ich tam veľa prekvapení a zaujímavých úloh. Napríklad, chlapci budovali budovu z kociek s oknami a dverami, vytvorili tak bývanie pre zvieratká. Dievčatá zas urobili farebné cestičky z lega. Vláčik sa potom pohol do ďalšej stanice, kde deti pomocou pasteliek vypĺňali krásne pracovné listy s mnohými zaujímavými úlohami. Rodičom zatiaľ pani špeciálna pedagogička J. Kakusová odprezentovala školskú zrelosť a problémy, ktoré môžu nastať aj s pomocou pri ich riešení.

            Na záver si žiaci so sebou odniesli nielen pamätné listy, ale aj pastelky a kľúčenky so svojím menom. Veríme, že sa im páčilo a budú sa do školy tešiť.

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Dnes prebieha aj na našej škole, po dvojročnej prestávke, Testovanie 9 z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. Je to prvá dôležitá skúška v živote našich deviatakov a my veríme, že ani dištančné vzdelávanie im nič neubralo na vedomostiach získaných za celých 9 rokov školskej dochádzky. Výsledky im môžu pomôcť aj pri prijímaní na stredné školy. Takze držíme všetkým prsty nielen dnes na monitore, ale aj pri prijímaní na ich vytúžené stredné školy.

        • Riaditeľské voľno žiakov 6. a 8. ročníka
          • Riaditeľské voľno žiakov 6. a 8. ročníka

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83 Vám týmto oznamuje, že na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

            udeľuje na 06.04.2022

            riaditeľské voľno pre žiakov 6. a 8. ročníka ZŠ s MŠ Krušetnica z dôvodu Testovania T9.
            Vyučovanie bude pokračovať v štvrtok 7.apríla 2022.

             

            Obedy sú zabezpečené. V prípade, že sa obedu nechcete zúčastniť, je potrebné sa odhlásiť.

          • Dnes je Medzinárodný deň bez násilia

          • „Láska je jediná sila, schopná zmeniť nepriateľa na priateľa.“ Martin Luther King

             

            Medzinárodný deň bez násilia bol iniciovaný v roku 1996 v Texase. Vznikol na podnet spomienky na Martina Luthera Kinga, ktorý bol vodcom boja za práva černošského obyvateľstva v USA a v tento deň roku 1968 bol zavraždený.

            Násilie je uplatňovanie sily voči niekomu druhému. V živote sa bohužiaľ stretávame s rôznymi formami násilia. Často ide o domáce násilie charakteru fyzického, psychického a sexuálneho, šikana, týranie alebo zneužívanie. Ide o porušovanie základných ľudských práv, a preto je tento deň venovaný jeho prevencii a eliminácii z celospoločenského hľadiska.

            Zvlášť v dnešnej situácii môže každý z nás svojou snahou prispieť k tomu, aby sa stali bezpečným miestom naša trieda/škola/rodina/dedina/miesto, kde som!

            Buďme k sebe tolerantnejší a ohľaduplnejší.

             

        • Chemická olympiáda - okresné kolo
          • Chemická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 25. marca sa naše deviatačky zúčastnili 58. ročníka okresného kola Chemickej olympiády. Súťaž sa konala v Základnej škole v Rabči, kde si teoretické a praktické vedomosti a zručnosti na tému Halogény zmeralo 14 žiakov z deviatich základných škôl. Obe dievčatá skončili ako úspešné riešiteľky.

            Aneta Dopaterová z 9.B sa umiestnila na peknom 5. miesteAdriána Verníčková z 9.A na 9. mieste.

            Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov na ceste k vysnívanému povolaniu. 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje