• Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov."

          • Naša škola sa zapojila do projektu cezhraničnej spolupráce v rámci programu Interreg V-A Sk CZ s partnerskou školou Masarykova základní škola Návsí. Tento mikroprojekt bol zameraný na poznávanie a ochranu prírodného, kultúrneho a duchovného bohatstva oboch krajov s názvom "Chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov."

            Obe naše školy spolupracovali už od marca tohto roku na spoločných aktivitách, ktoré sme si určili v harmonograme prác pri pracovných stretnutiach.

            Do projektu boli zapojení žiaci 1.-2. ročníka a 5.-6. ročníka našej školy. Viac sa dočítate v našom článku, ktorý vyšiel v regionálnych novinách.

            Tu si môžete prečítať článok.

             

          • Organizácia vyučovania vo štvrtok 29.9.2022

          • Milí rodičia, žiaci,

            vo štvrtok (29.9.) sa v našej obci uskutoční odpustová slávnosť, ktorá začne sv. omšou. Žiaci hneď ráno idú rovno do kostola na slávnostnú sv. omšu pod vedením vyučujúcich. Po skončení sv. omše sa žiaci presunú do školy, kde bude prebiehať skrátené vyučovanie do 10.10. Školská jedáleň je v tento deň v prevádzke.

        • Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov
          • Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov

          • V stredu, dňa 21.9.2022, sa uskutoční slávnostné ukončenie cezhraničného mikroprojektu v rámci programu Interreg V - A Sk Cz: "Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov". Spolu s našimi účastníkmi projektu, žiakmi 2. a 3. ročníka a taktiež 6. a 7. ročníka, privítame žiakov a pedagógov našej  partnerskej školy z Masarykovej základní školy z Návsí, pre ktorých sme pripravili bohatý program. Sme radi, že sa náš cieľ naplnil, nielen že sa vybudovali pri  našej škole edukačno-oddychové zóny, ale spoločnými silami vzniklo veľa edukačného materiálu k enviromentálnej tematike - edukačná brožúra, pexeso-rastlinky, v neposlednom rade aj mnohé priateľstvá. Vymenili sme si množstvo skúseností a nápadov, navštívili sme obec Návsí, ako aj oni nás, čo prispieva k zvyšuje povedomia našich regiónov v rámci mikroprojektu a spoločne sme poznávali prírodné, kultúrne a duchovné dedičstvo našich predkov. Veríme, že sa nevidíme spolu  naposledy a budeme naďalej spolupracovať na rôznych aktivitách.

          • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.

          • Dňa 16.9.2022  sa v našej škole uskutočnilo Účelové cvičenie pod názvom Pohyb a pobyt v prírode, ktoré bolo realizované v niekoľkých blokoch.

            V prvom bloku pani zdravotníčka oboznámila žiakov so zásadami prvej pomoci pri bežných poraneniach v prírode, pri zlomeninách a čo robiť, keď nás v lese alebo na turistike prekvapí búrka.

            Ďalším blokom bola topografia, kde sa žiaci dozvedeli, ako sa orientovať v neznámom teréne, vyskúšali si manipuláciu s buzolou, zopakovali si turistické značky a prácu s mapou.

            Posledným blokom bolo riešenie mimoriadnych udalostí spojených s evakuáciou,  čo obsahuje evakuačná batožina, žiaci si vyskúšali manipuláciu s ochrannými maskami a vypočuli si varovné signály pri všeobecnom ohrození a pri ohrození vodou.  

            Po desiatovej prestávke nasledoval turistický pochod do Lomnej spojený s dopravnou výchovou. Veríme, že si žiaci zdokonalili svoje turistické a technické zručnosti, získali nové skúsenosti a budú schopní účelne reagovať v rozličných prostrediach a situáciách ohrozujúcich život človeka.

        • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.
          • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.

          • Vážení rodičia,

            na zajtra je pripravené účelové cvičenie pre žiakov 2. stupňa. Dnes je veľmi nepriaznivé počasie, ale zajtra by sa malo vyčasiť. Preto sa účelové cvičenie neruší. Deti prídu do školy oblečené v športovom, tak ako je naplánované. Ak by sa počasie nezlepšilo, jednotlivé aktivity účelového cvičenia budú realizované v priestoroch školy a po ich absolvovaní žiaci pôjdu domov.

            Vážení rodičia,  záleží nám na zdraví vašich detí a našich žiakov. Svojou činnosťou ho nijako nehodláme ohroziť.

        • Účelové cvičenie pre žiakov 5. - 9. ročníka
          • Účelové cvičenie pre žiakov 5. - 9. ročníka

          • Milí rodičia, žiaci.

            Dňa 16.9.2022 sa v našej škole uskutočnia účelové cvičenie pre 5. – 9. ročník.

            Keďže počasie je už chladnejšie,  treba sa vhodne obliecť a obuť.  Priniesť si dostatok tekutín, desiatu. Nezabudnúť na pršiplášť alebo dáždnik. Stretneme sa o 7:30 hod. pred budovou školy. Predpokladané ukončenie účelových cvičení bude do 12:00 hod.

        • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23
          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23

          • Dnes sme slávnostne otvorili šk. rok 2022/2023. Školský rok začal slávnostnou omšou. Pokračoval príhovorom p. riaditeľky M. Olešovej, p. starostky Krušetnice T. Pacoňovej a p. starostu Lomnej J. Kresťana. Osobitne privítala p. starostka aj prváčikov s darčekmi. Taktiež chceme privítať medzi nami nových žiakov -  našich najmenších žiakov - prváčikov, ktorí prišli v doprovode rodiča, ale aj časť piatačikov, ktorí k nám zavítali zo susednej obce Lomná. Tento rok máme aj ďalších nových žiakov v triedach 8.A a 9.A, ktorých týmto tiež vítame. Veríme, že že školský rok 2022/23 bude fungovať čo najplynulejšie, aj keď zdravie je to jediné, čo si musíme naozaj chrániť.

            Obrázok: zdroj internet

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje