• Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22
          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22

          • Dnes sa uskutočnilo slávnostné ukončenie šk. roka 2020/2021. Začalo slávnostnou svätou omšou v kostole. Potom žiaci prešli pred budovu základnej školy a slávnostne po príhovore p. riaditeľky PaedDr. Ing. M. Olešovej  a p. starostky Mgr. T. Pacoňovej uzavreli školský rok. Mnohí žiaci boli odmenení za svoju usilovnú prácu aj vecnými cenami a diplomami.Tento rok boli udelené aj mimoriadne pochvaly riaditeľkou školy žiačkam deviateho ročníka: Anete Dopaterovej a Adriáne Verníčkovej  za úspešné štúdium, vzorné správanie a reprezentáciu našej školy na súťažiach, na verejnosti a aktivitu na mimoškolských činnostiach.

            Veselú, a zároveň nostalgickú atmosféru nám vytvorili žiaci 9. ročníka, ktorí sa zároveň lúčili so školou. Už tradične zasadili strom na pamiatku, tento rok to bola čerešňa, a rozlúčili sa so všetkými žiakmi aj zamestnancami školy.

            V závere  triedni učitelia odovzdali vysvedčenia svojim žiakom za ich prácu v tomto školskom roku.

            Veríme, že sa našim odchádzajúcim žiakom bude v ďalšom štúdiu i v živote dariť, a taktiež sa tešíme na našich nových aj ostávajúcich žiakov v septembri.

          • Projekt „Spolu múdrejší 3“

          • Naša škola sa  zapojila do projektu Spolu múdrejší 3, ktorý nadväzuje na projekt Spolu múdrejší 2. Do programu bolo zapojených 54 žiakov a 7 pedagógov z našej školy. Z toho bolo 28 dievčat  a 26 chlapcov, 46 žiakov bolo do 15 rokov a 8 nad 15 rokov. 

             Program bol zameraný na podporu žiakov prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania. Išlo hlavne o žiakov ohrozených školským neúspechom alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, ako aj žiakov, ktorí majú špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby a vzdelávajú sa podľa IVVP. Jedným z cieľov programu bolo aj zmierňovanie negatívnych  dopadov pandémie na vzdelávanie žiakov.

                     Doučovanie prebiehalo hlavne z predmetov: Slovenský jazyk, Matematika a Anglický jazyk a prebiehalo prezenčne. V čase celoplošného uzatvorenia škôl, po dohode s vedením školy, prebehlo dištančnou formou. Spolu bolo odučených 2696 žiakohodín a 446 hodín bola príprava na doučovanie.

            Projekt  je financovaný prostredníctvom finančných prostriedkov z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, z  Plánu obnovy a  odolnosti.

             

          • Dlaň dokorán

          • Počas hodín náboženskej výchovy sme sa zapojili do celoslovenskej výzvy  pre základné školy Dlaň dokorán, ktorú iniciovala ZŠ Trakovice nachádzajúca sa v okrese Hlohovec. Výzva je zameraná na to podstatné v našom živote, konať dobro a šíriť ho okolo seba. Naše ruky, dlane nemáme len pre seba, ale hlavne na pomoc druhým. 

            Každý žiak, ktorý nejako pomohol druhému človeku, jednoducho, alebo významnejšie, si svoj skutok zapísal na obkreslenú dlaň. Papierové dlane sme spojili do jednej reťaze a odmerali sme „veľkosť dobra“. Do výzvy sa zapojilo 97 žiakov a naša reťaz merala 14 m. Výsledok a fotku sme poslali ZŠ Trakovice, ktorá chce všetky reťaze základných škôl, ktoré sa zapoja do výzvy, spočítať a prípadne aj zapísať do Slovenskej knihy rekordov.

          • Sadenie stromu - tradícia našich deviatakov

          • Sadenie stromu je odpoveďou na všetky pocity a udalosti, ktoré nemusíme  opísať len slovami. Strom je časovo-priestorovým prepojením  minulosti s prítomnosťou.

            Aj naši deviataci si veľmi dobre uvedomujú, že  sa začína  ich nová životná  etapa .  So svojou školou sa  lúčia  vzácnou tradíciou , ktorou je výsadba nového stromu.  Tento rok si zvolili   symbol lásky- čerešňu.

            V strome vidíme tváre všetkých pre nás vzácnych ľudí, počujeme ich hlasy, v zelených korunách znejú ich piesne. Cez stromy si uvedomujeme, že sme súčasťou nekončiaceho príbehu života.

            Nech  je aj pre Vás, milí naši deviataci,  tento strom vyjadrením viery v život a zvestovaním toho, že Váš život bude pokračovať v láske.

        • Dopravná výchova pre žiakov 1.-4.
          • Dopravná výchova pre žiakov 1.-4.

          • Dňa 28.6.2022 sa uskutočnila dopravná výchova pre žiakov roč. 1.-4. Pre žiakov sme pripravil 4 stanovištia: jazda na kolobežkách po dopravnom ihrisku, dopravná stavebnica, bicykel, prechod pre chodcov. Po spoločnom nástupe boli žiaci oboznámení s dopravnými predpismi, nosením prilby a reflexných prvkov. Nasledovalo poznávanie dopravných značiek po dopravnom ihrisku – všetci žiaci si dopravné ihrisko prešli pešo. Následne sa žiaci rozdelili na jednotlivé stanovištia a vykonávali úlohy podľa pokynov. Všetky triedy si vyskúšali plniť úlohy na všetkých stanovištiach. Podujatie sa nám vydarilo, dúfame, že žiaci získané vedomosti a zručnosti budú využívať aj cez prázdniny.

        • Čitateľský maratón 2022
          • Čitateľský maratón 2022

          • Predposledný júnový týždeň sme sa zapojili do celoslovenského čitateľského projektu – Čítajme si 2022. Ide o najväčší čitateľský maratón žiakov základných škôl na Slovensku.  V našej škole čítali všetci žiaci. Každá trieda si vybrala knihu, každý žiak prečítal jednu stranu, podpísal sa na plagát a dostal peknú záložku do knihy. V našej škole sa zapojilo 162 žiakov. Žiaci čítali v školskej knižnici, ale aj v triedach. Všetkým ďakujeme za aktívnu účasť na projekte.

        • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22
          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22

          • Milí rodičia, žiaci,

            blíži sa vytúžené slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22 a žiaci sa chystajú na vytúžený a zaslúžený oddych. Vo štvrtok, dňa 30.6.2022,  prebehne slávnostné ukončenie šk. roka a rozlúčka s našimi deviatakmi podľa nasledovného harmonogramu:

            • 7.30 - slávnostná detská omša k ukončeniu šk. roka 2021/22,
            • po sv. omši príchod do budovy základnej školy, kde bude slávnostný príhovor p. riaditeľky a p. starostky k ukončeniu šk. roka 2021/22, 
            • rozlúčka s deviatakmi,
            • slávnostné odovzdávanie vysvedčení triednymi p. učiteľkami.

            Školský klub detí nebude v prevádzke. Obed je zabezpečený.

             

            Obrázok: zdroj internet

             

        • Organizácia vyučovania
          • Organizácia vyučovania

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje, že dňa 29.6.2022, t.j. v stredu, bude skrátené vyučovanie z organizačných dôvodov. Vyučovanie končí 10.30.

            Obedy sú zabezpečené.

            ŠKD je nie je v prevádzke.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

        • 1. workshop v rámci projektu cezhraničnej spolupráce
          • 1. workshop v rámci projektu cezhraničnej spolupráce

          • Naša škola sa zapojila do projektu cezhraničnej spolupráce v rámci programu Interreg V-A Sk CZ s partnerskou školou Masarykova základní škola Návsí. Tento mikroprojekt je zameraný na poznávanie a ochranu prírodného, kultúrneho a duchovného bohatstva oboch krajov s názvom "Chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov."

            Obe naše školy spolupracujú už od marca tohto roku na spoločných aktivitách, ktoré sme si určili v harmonograme prác pri pracovných stretnutiach. Všetka táto práca vyústila do našej prvej spoločnej návštevy - workshopu, kde žiaci našej školy navštívili Masarykovu základnú školu v Návsí. A že sa na to riadne tešili, už mesiac dopredu zisťovali, kedy sa už pôjde, vybavovali si pasy a občianske preukazy, veď cestovať za hranice to nie je len tak.

            Do projektu sú zapojení žiaci 1.-2. ročníka a 5.-6. ročníka našej školy. Dňa 22.6.2022 sme o 7.30 konečne vycestovali na vytúžený výlet - workshop. Žiaci mali od rána dobrú náladu, pomáhali s nakladaním pomôcok pre svojich nových kamarátov. Cesta plynula rýchlo a počasie bolo nádherné. Po 1,5 hodine sme v zdraví docestovali do obce Návsí, kde nás už čakali naši partneri. Pred školou sme sa privítali, a naživo zoznámili so svoimi novými kamarátmi. V rámci projektu sme si vopred vypracovali zoznamovacie dvojjazyčné pracovné listy, s ktorými sme sa aj odfotili.

            Harmonogram bol bohatý a mali sme čo robiť, aby sme všetko stihli. Najskôr sme sa boli posilniť obloženými žemľami, buchtami a pitným režimom. Rozdelili sme sa na 2 skupiny: mladší a starší žiaci.

            Prvá časť workshopu  - dopoludnie

            Žiaci 1.-2. ročníka

            • prechádzka novou krásnou cyklotrasou v obci Lomná (Horní a Dolní),
            • návšteva "zemědělského dvorku", kde sa žiaci stretli so zvieratkami vo voľnom výbehu, mohli si ich ohmatať, pohladkať a vidieť, ako sa žije farmársky sen. 
            • návšteva Lomňanského múzea - replika pôvodnej školy, ktorá bola presťahovaná do skanzemu v Rožnove pod Radhoštěm. Žiaci si vyskúšali sedieť v pôvodných laviciach, vypočuli si, ako kedysi prebiehala taká výučba v starých školách.
            • oddychová zóna Stezka zbojníků, kde sa žiaci naozaj vyšantili a osviežili.

            Žiaci 5.-6. ročníka

            • prechádzka novou krásnou časťou cyklotrasy a turistická prechádzka v obci Lomná (Horní a Dolní),
            • návšteva "zemědělského dvorku", kde sa žiaci stretli so zvieratkami vo voľnom výbehu, mohli si ich ohmatať, pohladkať a vidieť, ako sa žije farmársky sen. 
            • návšteva Lomňanského múzea - replika pôvodnej školy, ktorá bola presťahovaná do skanzemu v Rožnove pod Radhoštěm. Žiaci si vyskúšali sedieť v pôvodných laviciach, vypočuli si, ako kedysi prebiehala taká výučba v starých školách.

            Po dopoludňajšom programe nás autobus doviezol naspäť do obce Návsí, kde už nás všetkých čakal výborný obed - polievočka, špagety, ovocie, zelenina, pitný režim aj dezert. Po obede nás už čakal spoločný program zameraný na enviromentálno-prírodovené aktivity na ihrisku. Žiaci boli zatriedení do skupín - väčší s menšími pomiešaní aj slovenskí aj českí, aby si vzájomne pomáhali pri plnení úloh. Mali rôzne stanovištia a cieľom bolo doplniť krížovky a tajničky podľa jednotlivých zadaní. Najrýchlejšie družstvá prichádzali na kontrolu, ale pozor, ak neboli výsledky spracované správne a bez chyby, čas im nebol zarátaný, kým nedostatky neodstránili. V závere boli odmenené 3 najrýchlejšie družstvá, ale sladké odmeny dostali členovia všetkých družstiev. V závere sme sa zhromaždili na vyhodnotenie celého dňa, kde sme sa znova pohostili a žiaci odchádzali domov s vrecúškami plnými odmien a propagačných darčekov. Pán riaditeľ všetkým poďakoval za spoluprácu a návštevu a my sa všetci tešíme na záver septembra, keď ich privítame my v našej škole aj obci, a veríme, že im prichystáme min. taký dobrý program, ako oni nám.

             

        • Beseda s p. D. Hevierom
          • Beseda s p. D. Hevierom

          • Dňa 14.6.2022 nás poctil svojou prítomnosťou jeden z najznámejších slovenských spisovateľov Daniel Hevier. Venuje sa písaniu detskej literatúre a poézii, tvorí rozhlasové i televízne hry, je autorom mnohých textov piesní populárnych slovenských spevákov.

            Jeho knihy držal v ruke každý náš žiak, o čom svedčia aj naši šikovní deviataci, ktorí ho v úvode privítali skvele zdramatizovaným príbehom z jeho tvorby. Žiaci mu kládli otázky, na ktoré humorne, ľahko, spontánne a zároveň pútavo odpovedal. Vyzradil nám tajomstvá mnohých jeho inšpirácií a ukázal, ako vyzerá konkrétne jeho tvorivé písanie ešte pred vydaním. Dokázal, že je nielen všestranne talentovaný autor či ilustrátor, ale dokonca moderný raper, ktorý vie improvizovaným vymýšľaním vzbudiť záujem u každého. Zábavnou formou priblížil svoj život deťom a predstavil nám svoju manželku Marušku. V závere ho pani zástupkyňa čestne pasovala za verného čitateľa školskej knižnice. S veľkým potleskom sme sa rozlúčili dúfajúc, že ešte pre nás vytvorí veľa fantastických diel.

          • Účelové cvičenia a didaktické hry

          • ​​​​​Dňa 23.6.2022  sa v našej škole uskutočnili Účelové cvičenia a didaktické hry pod názvom Ochrana človeka a prírody. Boli zamerané na rôzne oblasti ochrany zdravia a prírody pre žiakov 1.-4. a 5.-9. ročníka. Trasa viedla od základnej školy smerom na náučný chodník, kde boli vytvorené jednotlivé stanovištia. Na stanovištiach si žiaci preverili svoje znalosti zo zdravotnej prípravy, jazykových zručností, dopravnej výchovy, topografie a ostatných prírodovedných oblastí. Deviataci, ktorí všetko koordinovali, pripravili  pestrý a zaujímavý program. Kládli množstvo otázok, vysvetľovali a zároveň bodovali jednotlivé triedy. Naši žiaci boli veľmi šikovní a všetky stanovištia absolvovali úspešne. Ostal nám čas aj na futbal a loptové hry. Samozrejme, že sme nezabudli  ani na pitný režim a desiatovú prestávku. Bolo veľmi príjemné počasie, ktoré nás síce trošku unavilo, ale s pocitom úspešne prežitého dopoludnia, sme sa všetci  zdraví a spokojní vrátili domov.

        • Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje, že dňa 24.6.2022 bude skrátené vyučovanie z organizačných dôvodov. Vyučovanie končí 10.30. Obedy sú zabezpečené. ŠKD je v prevádzke.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • ENGLISH STAR – VYHODNOTENIE
          • ENGLISH STAR – VYHODNOTENIE

          • V máji sme sa zapojili do   medzinárodnej  súťaže v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním bolo  propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. V súťaži  si žiaci   porovnali   svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl a zároveň  predviedli v rámci našej  školy svoje zručnosti.

            S radosťou môžeme konštatovať, že naši žiaci  boli veľmi úspešní. Z počtu 39 zúčastnených žiakov až 32 žiakov pracovalo s úspešnosťou nad 80% a dostali diplomy so zlatou medailou. Všetci žiaci boli odmenení diplomami a malým darčekom.

            Ďakujeme žiakom za chuť zapojiť sa do súťaže a pani učiteľkám anglického jazyka za ich prípravu. 

        • Oznam
          • Oznam

          • Milí rodičia, žiaci,

            zajtra sa koná otvorenie Krížovej cesty v Krušetnici. Z tohto dôvodu bude skrátené vyučovanie, ale žiaci sa v rámci vyučovania zúčastnia tejto udalosti.

            Harmonogram: 

            10.50 - 11.00 - žiaci, stravujúci sa v jedálni, idú na obed do jedálne, žiaci z Krušetnice aj na obed domov.

            Žiaci z Lomnej, ktorí sa nestravujú, zostávajú medzitým v škole a najedia sa.

            Spoločne sa všetci stretneme 11.45 pri Penzióne Pohoda v Krušetnici.

        • Deň rodiny 12.6.2022 
          • Deň rodiny 12.6.2022 

          • Krásnu slnečnú nedeľu sme spoločne oslávili stretnutím v kultúrnou dome, kde nás naše deti obohatili radostnou a pozitívnou atmosférou. Sála sa rozozvučala nádhernými piesňami a skladbami na heligónkach či klavíri. Spevom, tancom, prednesom, ale najmä recitáciami  maličkých ratolestí sa naše srdcia rozochveli. Aj týmto podujatím sme sa spoločne utvrdili, že  RODINA je stále miestom lásky, pokoja, opory a istoty, kde sa všetci navzájom potrebujeme. Ďakujeme našim šikovným žiakom, pani učiteľkám, Obecnému úradu, že sme sa opäť po dlhšej prestávke rozveselili, zabavili, a tak spoločne oslávili Deň rodiny.

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Blížil sa  dátum 1. jún a rodičia už rozmýšľali ako prekvapia programom dvoje detičky. Stretávali sa, radili, čo zaujímavé im vymyslia.

            Prišiel deň „D“.

            V piatok 3.6. 2022 pripravili deťom rodičia a priatelia školy Krušetnica nezabudnuteľný deň plný radosti, zábavy, súťaži a prekvapení.

            Deti mali veeeľa stanovíšť s veselými súťažnými úlohami.

             Pri plnení jednotlivých úloh  ich povzbudzoval maskot Krušlomňanko. Aby sa dosahovali ešte lepšíe výkony na jednotlivých stanovištiach do taktu im hrala hudba pod vedením šikovného  DJ  Tomáša Babinského.

             Pani kuchárky už skoro ráno vstávali, aby žiakom upiekli moravské koláče, ktoré všetkým chutili. Snaha detí v súťažiach bola na záver ocenená balíčkom sladkostí.

            Ku koncu programu „Dňa detí“ prišlo prekvapenie v podobe DHZ Krušetnica, ktorý si pripravil program nielen pre malých, ale i veľkých.Hasiči ukončili Deň detí veselou oblievačkou, zrazu sme tu mali dodatočnú Veľkú noc.

            Chceme veľmi pekne poďakovať rodičom a priateľom školy, všetkým ktorí sa podieľali na organizácii tohto nezabudnuteľného podujatia.

            Ďakujeme sponzorom:

            ZRPŠ Krušetnica 83

            Obecnému úradu Krušetnica.

            Obecnému úradu Lomná.

            Dozornému výboru COOP Jednota Krušetnica

            za ich príspevky, ktoré umožnili spraviť tento deň naším deťom ešte krajším.

        • Vyhodnotenie matematického klokana
          • Vyhodnotenie matematického klokana

          • Tento rok sa do medzinárodnej matematickej súťaže "Matematický klokan" 🦘🦘🦘 zapojili len žiaci 1.-4. ročníka. Traja žiaci (Jozef Alex Meško, Anton Brčák a Jozef Florek) boli úspešnými riešiteľmi, ostatní (Rebeka Kotúľová, Martin Florek, Filip Meško a Juraj Brčák) dostali diplomy za účasť a malý darček. 🎁 Žiak prvého ročníka, Jozef Alex Meško, dosiahol plný počet bodov, a získal aj krásne tričko. 👕Veríme, že sa žiakom súťaž páčila a budú sa jej aj naďalej zúčastňovať. Taktiež dúfame, že počet záujemcov bude stúpať, ako to bolo minulé roky.

          • Školský výlet – 5.A a 6.A

          • Dňa 8. 6. 2022 si žiaci 5. A a 6. A zapíšu do zbierky zážitkov výlet do Martina, ktorý sme zahájili spolu s „Medardovou kvapkou“ návštevou hradu Strečno. Tu sme si pozreli modely hradu v najväčšom rozkvete, maketu neporušeného tela Žofie Bosniakovej a okrem mnohých informácií z histórie sme sa dozvedeli, že 8 metrov hlboká jama slúžila ako chladnička. V stredovekej dedine Paseka, ktorá sa nachádza pod hradom sme si pozreli obydlia mastičkárky, pekára, pustovníka aj rybára.

            Po krátkom presune autobusom sme navštívili Múzeum slovenskej dediny, ktoré je najväčším múzeom v prírode na Slovensku a nachádza sa tu tiež exponát Božia muka z Krušetnice. Na Oravskej ulici sme vstúpili do pôvodných domov privezených z rôznych dedín na Orave. Dozvedeli sme sa, že sa tu nahrával film Perinbaba a v nasledujúcich dňoch sa začína nahrávať životopisný film o Baťovi. Naučili sme sa napríklad, čo znamenali v minulosti slová brtníctvo, páleš a zeman. Výlet sme ukončili nákupmi s kamarátmi v nákupnom centre Tulip. Cestou tam aj späť sa autobusom ozýval spev našich žiakov, ktorí zanôtili úryvky ľudových ale aj moderných piesní. Nuž darmo, naši piataci a šiestaci sú speváci.

        • Fotenie triednych kolektívov
          • Fotenie triednych kolektívov

          • Milí rodičia, žiaci,

            dňa 10.6.2022 sa uskutoční fotenie triednych kolektívov, skupiniek a jednotlivcov. Nezabudnite :) Pekne sa upravte a oblečte.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje