• Medzinárodný deň detí

          • Dňa 3.6.2022 sa uskutoční po dlhej prestávke Deň detíČaká Vás Maskot, sladká odmena, aj zaujímavé súťaže a v prípade pekného počasia aj prekvapenie.

            Tešíme sa na Vás. Vaši rodičia.

          • E-Twinning - záver projektu

          • Aj druháčikovia zo ZŠ s MŠ Krušetnica sa dočkali vytlačenia Česko-slovenského pohádkovníka a slávnostne ho v piatok 20.05.2022 pred celou školou odprezentovali a potom s hrdosťou odovzdali predškolákom v materskej škole. Žiaci im niektoré rozprávky prečítali a deťom v škôlke sa veľmi páčili. Bolo to vidieť na ich usmievavých tvárach. Išlo o medzinárodný eTwinningový projekt 4 škôl z Čiech a Slovenska. Projekt trval 1 školský rok a jeho cieľom bolo vytvoriť rozprávkovú knihu, čo sa nám aj podarilo. Dúfame, že uspejeme v celoslovenskom hodnotení a získame certifikát kvality, ktorý vydáva národná eTwinningová agentúra. Ešte raz ďakujem druháčikom a p. uč. Krasničanovej za náročnú prácu v projekte.

            Elektronickú podobu knižky si môžete pozrieť na tomto odkaze: 

            https://issuu.com/horazu/docs/etwinning_kniha_fine

        • Florbalový turnaj
          • Florbalový turnaj

          • Včera sme vyhodnotili florbalový turnaj starších žiakov, ktorý sme odohrali  dňa 10.05 2022.

            Veľké poďakovanie patrí žiakom deviateho ročníka Braňovi Dorušákovi, Jožkovi Jurincovi a Filipovi Jurincovi, ktorí to všetko mali pod palcom a aj  odohrali všetky zápasy.

            Prvé miesto samozrejme obsadili deviataci, druhé siedmaci tretie ôsmaci. Veľkým prekvapením boli naši najmladší piataci, ktorí porazili aj šiestakov  a už teraz vidno, že nám rastú nové športové talenty. Ďakujem všetkým žiakom ktorí sa turnaja zúčastnili a hrali fair play.

        • Prezentácia micro:bitov
          • Prezentácia micro:bitov

          • Dnes p. uč. S. Rusnáková pripravila prezentáciu na tému micro:bitov. Predstavila žiakom možnosti programovania - hod kockou, kameň-papier-nožnice, digitálna menovka, ovládač na tv, led pásik, pesnička z reproduktora, alarm na chladničku. Všetko si mohli žiaci pozrieť aj na naprogramovaných micro:bitoch. Zistili, koľko vecí sa dá robiť s micro:bitmi, na čo všetko sa používajú. Boli im predstavené aj zakúpené sady - science kit (vedecký set) a experiment kit (experimentálna sada). Micro:bity sme zakúpili z úspešného projektu ENTER od Telecom. Sme radi, že môžu naši žiaci využívať tieto pomôcky vo vyučovaní.

        • Týždeň hlasného čítania
          • Týždeň hlasného čítania

          •            V dňoch od 9.5. – 15.5.2022 sa uskutočnila čitateľská súťaž pre žiakov ročníkov 1.-4. Týždeň hlasného čítania. Cieľom súťaže bolo zdokonaliť sa v čitateľskej gramotnosti. Úlohou žiakov bolo čítať knihy podľa vlastného výberu nahlas svojim rodičom, či rodinným príslušníkom. Zároveň si žiaci merali čas, koľko minút prečítali každý deň. Tieto údaje si zapisovali do pripravenej tabuľky. Po siedmich dňoch všetky minúty spočítali. Vyplnené tabuľky priniesli do školy. V každej triede sa vyhodnotilo poradie žiakov podľa počtu prečítaných minút. Vo štvrtok – 19.5.2022 sme vyhodnotili túto súťaž za prítomnosti všetkých žiakov 1.-4. V každej triede bolo udelené prvé tri miesta. Výhercovia dostali pekné diplomy a vecné ceny, ktoré venovalo ZRPŠ. Ďakujeme všetkým žiakom, vedeniu školy a ZRPŠ za spoluprácu.

            1. ročník :  1. miesto: Jozef Alex Meško

                               2. miesto: Paula Kubinová

                               3. miesto: Ela Gurková

            2. ročník:   1. miesto: Anton Brčák

                              2. miesto: Juraj Brčák

                              3. miesto: Melánia Floreková

            3. ročník:  1. miesto: Alexandra Sumihorová

                              2. miesto: Rebeka Kotúľová

                              3. miesto: Ester Kadavá

            4. ročník:  1. miesto:  Sandra Štítová

                              2. miesto: Jozef Florek

                              3. miesto: Martin Kurňavka

        • Celoštátne testovanie piatakov T5
          • Celoštátne testovanie piatakov T5

          • Dnes prebieha celoslovenské testovanie piatakov T5 z matematiky a slovenského jazyka. Veríme, že testovanie žiaci zvládnu, je to ich 1. skúška v živote. Držíme im všetci palce. 

        • Riaditeľské voľno 7.A, 9.A, 9.B
          • Riaditeľské voľno 7.A, 9.A, 9.B

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83 Vám týmto oznamuje, že na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

            udeľuje na  18.05.2022

            riaditeľské voľno pre žiakov 7. a 9. ročníka ZŠ s MŠ Krušetnica z dôvodu Testovania T5.Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 19.mája 2022.

            Obedy sú zabezpečené. V prípade, že sa obedu nechcete zúčastniť, je potrebné sa odhlásiť.

        • Projekt - anglický jazyk
          • Projekt - anglický jazyk

          • Dnešná hodina anglického jazyka bola zameraná na prezentáciu projektov obľúbených receptov, ktoré žiaci   spracovali  v anglickom jazyku.    Chlapci i dievčatá zo 6. A triedy milo prekvapili nielen peknou prezentáciou svojich receptov, ale  výsledky svojej práce priniesli aj ochutnať. V škole ponúkli svojich spolužiakov  i pani učiteľky  vlastnoručne napečenými mafinkami, bábovkou, cheesecakom,  perníčkom, palacinkami, jablkovou štrúdľou,  či výborným domácim kváskovým chlebíkom.  Svoje teoretické vedomosti si tak preverili aj v praktickej činnosti, aby ukázali svoju šikovnosť i kreativitu.

        • Projekt - Zdravý chrbátik
          • Projekt - Zdravý chrbátik

          • Naši druháci a tretiaci dnes mali zaujímavú telesnú výchovu. 🥏🧘‍♀️Občianske združenie za zdravší život realizuje projekt Zdravý chrbátik. Cvičiteľka z OZ bude chodiť ku žiakom 2.,3. a 4. ročníka precvičovať chrbátiky po dobu 8 týždňov každú stredu. Žiaci využívajú rôzne pomôcky na cvičenie - podložky, fitlopty a iné balančné pomôcky dodané občianskym združením, ktoré po 8. týždňoch získa škola darom a bude ich možné využívať pre všetkých žiakov našej školy. Žiaci cvičia podľa metodiky Zdravotné cviky pre deti školského veku. Veríme, že sa im cvičenia nielen budú páčiť, ale ich využijú aj pre správne držanie chrbtice a zlepšenie zdravia.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Všetky kvety do rúk mamy

            skladám ako drahokamy.

            Za jej lásku, plnú nehy,

            za zelené detské brehy.

             

            Za jej štedrosť, starosť v hlave,

            za dni šťastné, za dni hravé,

            za rozprávky nad kolískou,

            za to, že vždy stojí blízko.

             

            Mamička, prajem Ti všetko najlepšie ku Dňu matiek.

             

            Naša škola už tradične organizuje Deň rodiny, ktorý sa uskutoční dňa 12.6.2022. Touto cestou ale chceme zablahoželať všetkým mamičkám k ich krásnemu sviatku, ktorý budú mať v nedeľu.

        • ENGLISH STAR
          • ENGLISH STAR

          • ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožňuje žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie, prispievať k vyhľadávaniu talentovaných žiakov, poskytovať učiteľom anglického jazyka materiály využiteľné na zatraktívnenie a skvalitnenie vzdelávania.

            Naša škola sa zapojila sa do tejto súťaže  po prvýkrát. Zúčastnilo sa jej spolu 39 žiakov -  od štvrtého po deviaty ročník.  Testové úlohy sme písali 5. mája a následne sme  ich odoslali do Košíc na vyhodnotenie. Veríme, že naši žiaci budú úspešní a vedomosti získané  pri riešení súťažných úloh využijú aj v ďalšom štúdiu anglického jazyka.

          • Vajanského Martin

          • Dňa 3. mája 2022 sa v Turčianskom kultúrnom stredisku v Martine uskutočnilo krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Vajanského Martin 2022 (68. ročník Hviezdoslavovho Kubína).

            Našu školu i okres reprezentovala žiačka Anetka Dopaterová z  9.B triedy, ktorá recitovala v III. kategórii poéziu a za svoj výkon získala nádherné 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za  reprezentáciu.

        • Aktivity v ŠKD
          • Aktivity v ŠKD

          • Končene tu máme mesiac máj – lásky čas, plný operných spevavcov, farebných lúk a jarných vôní, zelene, ale i zábavy. Aj v našom školskom klube sme sa spoločne tešili a s radosťou viazali mašličky na jarné vetvičky. Sú symbolom nielen začiatku nového života, ale aj zrodu sily a dobrého rastu. A také sú predsa aj naše štebotavé ratolesti – deti, ktoré spievaním ľudových piesní a pestrofarebnými stužkami slávnostne ozdobili a postavili máj. Zdobí nám vstup do Základnej školy a ostane tam počas celého mája.

          • Remeslá - pracovné vyučovane

          • „Na známosť sa všetkým dáva, že 4. A ľudové remeslá zachováva“. V našej škole nezabúdame ani na kultúrne dedičstvo, ktoré sme zdedili po našich predkoch. Dôkazom sú žiaci 4. ročníka, ktorým sa podarilo oživiť tkáčstvo. Počas pracovného vyučovania videli rôzne tkané výrobky, oboznámili sa s tkaním na krosnách a uvedomili si vzácnosť tohto ľudového remesla. Pozitívnu atmosféru dotvárala nevšedná výzdoba triedy v podobe tkaných obrusov a kobercov. Žiaci sa dokonca premenili na tkáčov, ktorí si utkali vlastné prívesky. Na výrobu príveskov zužitkovali starý textil, čím sa pričinili i na ochrane našej planéty. Verte, že to bola vyučovacia hodina plná zážitkov a nadobúdania skúseností.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje