• Organizované prednášky pre našich žiakov

          • V rámci Výchovy k manželstvu a rodičovstvu mali žiaci vybraných ročníkov v našej škole prednášky spojené s diskusiou na témy primerané ich veku.

            Dňa 7.3. sme pozvali ku chlapcom 8. a 9. ročníka vdp. farára J. Majdu, ktorý si pre nich pripravil prednášku na tému Sebaúcta a vzájomná úcta. Chlapcom, cez rôzne životné príbehy mladých ľudí, ktoré mal možnosť spoznať počas svojej pastoračnej praxe, priblížil, aký negatívny dopad môže mať ich tichý súhlas so zlým správaním svojich rovesníkov, či nevhodné partie. Alebo čo môžu spôsobiť v človeku vzájomné slovné urážky, pričom si myslia, že je to len nevinná zábava.

            Podobné zameranie mala aj prednáška pre chlapcov 5. a 6. ročníka prispôsobená ich veku.  Stretnutie mali 7. februára v škole taktiež  s vdp. farárom J. Majdom.

            Dievčatá 8. a 9. ročníka mali 7.3. prednášku s katechétkou Mgr. A. Chudobovou  a školskou zdravotníčkou Mgr. S. Kresťanovou. Témou bola Sebaúcta, vnútorná krása srdca a aktivita: Čo si na sebe cením. Školská zdravotníčka sa zamerala na zdravotné a hygienické negatíva nevhodného obliekania sa dievčat, ktoré sa nemusia prejaviť hneď, ale až v budúcnosti.

            Dievčatá 4. a 5. ročníka absolvovali ešte v novembri prednášku spojenú s diskusiou.  Viedla ju školská zdravotníčka Mgr. S. Kresťanová, ktorá sa sústredila na zásady správnej hygieny a starostlivosti o svoje telo aj v súvislosti s dospievaním.

            Veríme, že aj tieto aktivity prispejú k plnohodnotnému dozrievaniu našich žiakov.

        • Testovanie 9
          • Testovanie 9

          • Milí rodičia, žiaci.

            Blíži sa Testovanie 9, ktoré sa uskutoční dňa 22.3.2023 a preverí žiakov deviateho ročníka z ich doteraz získaných vedomostí z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. Aj keď sme mali jarné prázdniny, veríme, že žiaci poctivo pristupovali a pristupujú k opakovaniu vedomostí a precvičovaniu úloh na túto prvú veľkú skúšku v ich živote. Veríme, že dosiahnu čo najlepšie výsledky, a zároveň si zjednodušia aj prijatie na ich vysnívanú strednú školu. Všetci im držíme palce.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje