• Geografia v teréne

          • Orientácia v teréne a na mape sveta, vytváranie 3D modelov ostrovov.

            Žiaci piateho ročníka na hodine geografie  mali za úlohu vytvoriť v prírode 3D model ostrova alebo model slepej mapy svetadiela. Žiaci sa rozdelili do skupín. Každá skupina si vybrala jednu úlohu a na školskom dvore vytvárali pomocou prírodnín rôzne modely a mapy. Žiaci využívali pri svojej tvorbe prírodné materiály, ktoré sa nachádzali v okolí školy. Na záver sme spoločne prešli všetky modely. Každá skupina opísala svoju úlohu alebo svoj model – princíp slepej mapy. Všetky skupiny vytvorili krásne diela na základe zvolenia si vlastnej témy.

          • Ekonomická olympiáda

          • Druhý ročník Ekonomickej olympiády pre základné školy, do ktorej sa zapojilo viac ako 6000 žiakov z 214 škôl z celého Slovenska, nám priniesol jedinečný pohľad na ekonomické vedomosti a schopnosti dnešnej mládeže. Krátka analýza výsledkov účastníkov ilustruje výraznú potrebu posilniť ekonomické vzdelávanie, keďže deti majú najväčšiu kapacitu sa učiť novým veciam a mladosť je obdobie života, kedy si vytvárame svoje finančné návyky.

            Len 9 % súťažiacich dosiahlo úspešnosť z testu viac ako 68 %. Pri bližšom pohľade na výsledky zistíme, že z celkového počtu 262 otázok (súťažiaci dostal 25 náhodne generovaných otázok, kde je vždy správna iba jedna odpoveď) dosiahli žiaci úspešnosť nad 75 % len pri 14 otázkach, zatiaľ čo pri 65 otázkach bola úspešnosť menej ako 25 %.

            Z našej školy do ekonomickej olympiády boli zapojení 2 žiaci: Marek Rončák a Viktória Mršťáková z 9.A a obstáli skutočne excelentne. V rámci Žilinského kraja  Marek Rončák  s 88 % bol siedmy a Viktória  s 84% trinásta.

          • Vnímajkovia

          • Marec je na Slovensku dlhé roky považovaný za mesiac kníh. Aj naša škola sa každoročne zapája do rôznych aktivít zameraných na podporu čítania. Jednou z mnohých je aj aktivita Vnímajkovia, do ktorej sa zapojili triedy 1. až 4. ročníka našej školy. Ide o príbehy detských postavičiek v rôznych životných situáciách. Prostredníctvom aktivít s jednotlivými Vnímajkami, rozprávkami sa deti učili vnímať a prijímať výnimočnosť. V stredu 27.4. 2024 sa nám deti predstavili krátkymi divadelnými predstaveniami o Vnimajkoch. Zistili sme, že môžme čítať knihy nielen, aby sme sa niečo naučili, ale aj stavali lepšími a robili svet krajší. Naše deti sú vnímavé na potreby druhých a radi robia dobré skutky. Ďakujem všetkým zúčastneným za ich krásne vystúpenia a pani učiteľkam za ich prácu a podporu. Spracovala Janka HVOĽKOVÁ (školský podporný tím)

        • Upracme svet, upracme Slovensko
          • Upracme svet, upracme Slovensko

          • 22.apríla si pripomíname Deň Zeme , pri tejto príležitosti každý rok organizujeme čistenie našej obce, tento rok to   bude 18.04 2024 . Pripojili sme sa k celoslovenskej výzve Upracme si Slovensko.

            Keďže našu školu navštevujú deti z dvoch obcí z Krušetnice a z Lomnej, preto aj upratovanie bude prebiehať súbežne v obidvoch obciach naraz. Žiaci pod vedením učiteľov budú mať presne vyčlenené časti obce, ktoré budú upratovať. Spolupracujeme aj s obecnými úradmi v Lomnej a Krušetnici, ktoré nám poskytnú vrecia , vyzbieraný odpad dávame na dohodnuté miesta, odkiaľ to odvezú pracovníci obecného úradu. Kto by sa chcel k nám  pridať , začíname o 8.00 do 12.00 , budeme sa tešiť ak nám pomôžete, alebo upozorníte nás, kde treba čistiť.

          • EURÓPSKY KVÍZ O PENIAZOCH

          • Európsky kvíz o peniazoch je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov hravou a zábavnou formou. Európsky kvíz o peniazoch sa hrá na platforme Kahoot!

            Slovenské národné kolo Európskeho kvízu o peniazoch sa uskutočnilo vo štvrtok 21. marca 2024 o 11.00 hodine. 

            Našu školu reprezentovalo 10 členné družstvo žiakov 9.A. Online formou bolo 15 súťažných otázok, zameraných na ekonomiku a finančnú gramotnosť. Boli dosť ťažké (napr. Aká je DPH na knihy ?).

            Z 460 tímov celého Slovenska sme skončili na 191. mieste. Nemáme sa začo hanbiť a v živote sa určite nestratia!

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje