• Projekt Enter
          • Projekt Enter

          • Ešte v januári sme Vás informovali, že sme boli v projekte ENTER s názvom „Buďme kreatívni s BBC micro:bitmi“Získali sme pre školu sumu 1000 €, ktoré boli využité na kúpu sád s micro:bitmi. Konečne sme sady úspešne zakúpili a veríme, že programovanie na výučbe infomatiky sa stane pre deti zaujímavejšie, nakoľko výsledok svojej práce uvidia nielen v simulátore na počítači, ale aj vo svojom robotovi. 

        • English Week
          • English Week

          • V týždni od 1. marca do 4. marca 2022  prebehol na našej škole intenzívny jazykový kurz  pre našich žiakov, ktorý  bol  zameraný na hovorenie priamo od rodeného amerického lektora Raya Sikorskeho. Pomocou rôznorodých výučbových techník – hier, zábavných aktivít, dramatizácie a iných foriem komunikácie – si žiaci  veľmi rýchlo osvojili  hovorovú angličtinu a získali  tak nové  komunikačné zručnosti.   

        • Čitateľský oriešok 2022
          • Čitateľský oriešok 2022

          •    Žiaci ročníkov 1.-4. sa aj tento školský rok zapojili do výtvarno-literárnej súťaže Čitateľský oriešok. Každá trieda dostala na čítanie 2 rôzne texty. Po prečítaní a rozobraní textov nasledovalo riešenie úloh, ktoré z textov vyplývali. Ďalšou úlohou bolo výtvarne prepojiť hlavné postavy do jedného vymysleného príbehu. Tak deti vymysleli nové príbehy a nakreslili ich na výkres. Všetky práce boli odoslané do Bratislavy na vyhodnotenie. Ďakujeme všetkým žiakom a pani učiteľkám za realizáciu tejto súťaže.

        • Burza kníh
          • Burza kníh

          • Začal sa jarný mesiac marec- mesiac kníh. V našej škole sme pripravili Burzu kníh, ktorej motto bolo: EKO KNIŽNICA – sme šetrnejší k svojmu životnému prostrediu.  Minulý týždeň prebiehala príprava na toto podujatie – pripravili sme postup prác, výzdobu, aby bola ekovýzdoba – použili sme, čo pôjd dal. Pripravili sme výmenné lístky a krabičkami pre každú triedu. Žiaci si doma vyberali knihy zo svojich domácich knižníc, ktoré priniesli do svojich tried, vypisovali si výmenné lístky s počtom prinesených kníh.

            V utorok 1.3.2022  sme všetky prinesené knihy sústredili na dolnú chodbu na výstavu týchto kníh. Všetci žiaci si poprezerali prinesené knihy a hľadali, ktorá by sa im páčila. V stredu 2.3.2022 počas veľkej prestávky sme burzu kníh zrealizovali. Žiaci prišli na dolnú chodbu so svojimi výmennými lístkami a burza – výmena kníh sa začala. Na výmenných lístkoch mali žiaci napísané, koľko kníh priniesli, tak toľko iných kníh si mohli vybrať. Žiakom sa aktivita veľmi páčila, už sa nemohli dočkať, kedy tá výmena bude. Burzu sa nám podarilo uskutočniť vďaka vedeniu školy, pani učiteľkám, všetkým žiakom a ich rodičom. Všetkým  patrí veľké poďakovanie. Naša burza sa však neskončila a pokračuje ďalej. Žiaci aj naďalej prinášajú svoje knihy z domácich knižníc a vymieňajú si ich za iné.

        • Učíme sa v maskách
          • Učíme sa v maskách

          •    Dňa 28.2.2022 žiaci ročníkov 1.-4. zavŕšili Fašiangy vyučovaním v maskách. Každá trieda samostatne z dôvodu pandemických opatrení. Družinári vyzdobili triedy, žiaci si priniesli masky, ktoré si zhotovili za pomoci rodičov, alebo si ich vypožičali. Po príchode do školy si obliekli svoje kostýmy a začalo sa vyučovanie v maskách. Deti sa veľmi tešili, lebo také zvláštne vyučovanie ešte nezažili. Masky absolvovali všetky vyučovacie hodiny a na poslednej nasledovalo vyhodnotenie masiek a tanec masiek. Najkrajšie masky boli odmenené vecnými cenami, všetky masky dostali sladkú odmenu. Ceny a sladkosti venovalo ZRPŠ, za čom im veľmi ďakujeme. Tiež ďakujeme vedeniu školy, pani učiteľkám, všetkým žiakom a ich rodičom za realizáciu tohto podujatia.

          • Lyžiarsky výcvik 7. ročník

          • Naši žiaci od 21. do 25. februára absolvovali základný lyžiarsky výcvik.

            Kto? Siedmaci pod vedením p. uč. Dulovcovej a Miklušákovej.

            Kde? V Ski Krušetnica, na perfektne upravených svahoch!

            Počasie počas týždňa nič moc, to ste zažili všetci. Ale snaha a úsilie žiakov zvládnuť základy lyžovania boli preveľké. S hrdosťou Vám všetkým oznamujeme, že všetci zúčastnení žiaci sa naučili lyžovať! Tí, ktorí vedeli, sa ešte viac zdokonalili. Dokonca sme objavili aj niekoľko lyžiarskych talentov.

            Ďakujeme Ski Krušetnica sa spoluprácu, p. kuchárom a kuchárkam za perfektnú stravu. Veríme, že sa so žiakmi ešte tento rok dostaneme na svahy a precvičíme techniku lyžovania v i rámci telesnej a športovej výchovy.  

        • Preberanie samotestov
          • Preberanie samotestov

          • Vážení rodičia,

            preberanie samotestov na ochorenie chovid-19 bude prebiehať  2.3.2022  od 12.00-15.00 a 3.3.2022 od 7.00-15.00. Testy si môžete chodiť preberať k p. školníkovi. Školský semafor odporúča domáce samotestovanie všetkých žiakov (zaočkovaných, prekonaných aj neočkovaných )a  realizovať ho v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy (prípadne v nedeľu a v stredu večer). Výsledok testu je potrebné nahlásiť prostredníctvom EduPage triednej učiteľke.

            Prosíme rodičov, aby vo vlastnom záujme a v záujme zdravia všetkých detí, vykonávali samotesty a zodpovedne nahlasovali ich výsledky po vykonaní domáceho samotestu.

        • Učíme sa v maskách
          • Učíme sa v maskách

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožúška, zima mu bude.

            Naši žiaci ročníkov 1.-4. sa budú v predposledný fašiangový deň – v pondelok – 28.2.2022,  učiť netradične – v maskách. Každý žiak si vymyslí a prinesie masku, prinesie si ju do školy, do svojej triedy. V triede pred vyučovaním sa pooblieka a pripraví na vyučovanie. Ak niekto nebude mať svoju masku, tak škola mu masku poskytne. Na 5. vyučovacej hodine bude tanec masiek v triedach a vyhodnotenie v každej triede. Tešíme sa na netradičné Maškarné vyučovanie.

        • Organizácia vyučovania od 26.2.2022
          • Organizácia vyučovania od 26.2.2022

          • Pokyny:

            • Rúška sú pre žiakov povinné len v spoločných priestoroch školy (chodby, WC..)
            • Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom Ag samotestu. Po návrate do školy musí nosiť 5 dní rúško aj v rámci triedy.
            • Žiaci, ktorí boli s pozitívnym v úzkom kontakte, do domácej karantény nejdú, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia. Po dobu 10 dní však musia mať aj v triede prekryté horné dýchacie cesty rúškom.
            • Naďalej je potrebné nahlasovať počet vykonaných Ag samotestov ako aj ich pozitívny výsledok.
        • Aktivity školskej knižnice
          • Aktivity školskej knižnice

          • Blíži sa Mesiac marec - mesiac kníh. Preto v našej škole pripravujeme Burzu kníh v rámci Týždňa slovenských knižníc pod názvom Knižnice pre všetkých alebo EKO Knižnica. Eko znamená šetriť svoje životné prostredie. Netreba neustále kupovať nové a nové knihy. Knihy môžeme požičiavať – nato slúži knižnica, alebo vymieňať – nato je burza. U nás bude burza kníh – výmena - zadarmo. Každý žiak, ktorý sa chce zapojiť do tejto aktivity si doma vo svojej domácej knižnici vyberie knihu, ktorú nepotrebuje a niekomu inému by sa páčila. Ak žiak so súhlasom rodičov prinesie knihu do školy, odovzdá ju svojej triedne p. učiteľke a dostane výmenný lístok. Na tomto lístku si vypíše Meno, priezvisko, triedu a počet - koľko kníh priniesol do burzy. Tento týždeň budeme knihy nosiť a zbierať v triedach a na budúci týždeň od utorka bude burza - výmena kníh prebiehať na dolnej chodbe. Pri burze budete potrebovať výmenný lístok, na ktorom bude číslom vyznačené počet kníh, ktoré si môže žiak vybrať. Burza je výmena už nechcených kníh zadarmo. Ak žiak prinesie 1 knihu, 1 knihu, ale inú si zoberie domov. Ak prinesie 2 knihy, tak si vyberie 2 iné knihy.... Porozmýšľajte, či máte doma takú knihu, ktorej by ste sa vzdali a iného žiaka ňou potešili. Nemusíme knihy kupovať, ale môžeme si ich požičiavať - v knižnici, alebo vymieňať - na burze. Dávajte pozor, aby knihy boli vhodné pre žiakov základnej školy.
            Knihy môžete nosiť tento týždeň - stredu, štvrtok, piatok. Žiaci, ktorí sú na lyžiarskom a v karanténe, tak sa môžu zapojiť, keď sa vrátia do školy. Tešíme sa na našu BURZU KNÍH.

        • MINI-KRIMI CHÉMIA
          • MINI-KRIMI CHÉMIA

          • Žiaci zo 7.A sa zapojili do súťažného projektu MINI-KRIMI CHÉMIA. Mini-krimi tím tvoria: Marek Rončák, Richard Svrček, Martin Mikyta, Lili Janíková a Viktória Mršťáková, ktorí úspešne zvládli prvú úlohu. Vyrobili zaujímavé okuliare vo farbách Slovnaftu, na ktorých sú značky chemických prvkov, z ktorých je zložená ropa. Ďalších päť úloh je o dokazovaní chemických prvkov: uhlíka, kyslíka, dusíka, chlóru, medi a železa pomocou metódy elementárnej analýzy. Mini-krimi tím už na jednotlivých úlohách usilovne pracuje a dokazovanie im ide veľmi dobre. Pozorovanie dokumentujeme fotografiami, chemické zmeny zaznamenávame a zapisujeme. Výsledky spracujeme do konca marca a zašleme začiatkom apríla na vyhodnotenie. 

        • Oznámenie o zaradení triedy do domácej  karantény
          • Oznámenie o zaradení triedy do domácej  karantény

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krušetnica Vám oznamuje, že žiaci 9.B, 4.A,   triedy zostávajú od 19.02.2022 – 23.02.2022 vrátane  v domácej karanténe.

            Táto karanténa sa vzťahuje len na žiakov, ktorí si nemôžu uplatniť výnimku z karantény (čiže neprekonali COVID alebo nie sú zaočkovaní). Tí žiaci z 9.B a 4.A, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény, nastúpia normálne do školy. Žiaci, ktorí ostanú doma v karanténe, sa budú učiť podľa riadneho rozvrhu pomocou videohovorov.

            Žiaci 6.A zostávajú celá trieda v domácej karanténe.

             Prípadnú neúčasť žiakov na videohovoroch musia rodičia ospravedlniť u triedneho učiteľa. 

            Trieda  9.B a 4.A, 6.A je zaradená do karantény na  základe  oznámenia zákonných zástupcov žiakov o pozitívnom výsledku Ag samotestovania.

            Prerušenie prezenčného vyučovania sa realizuje na základe manuálu Školského semaforu v školskom roku 2021/2022 aktualizovaného k 4.02.2022.

            Škola prijala tieto opatrenia z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 na škole.

            Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie je vo štvrtok  24.02.2022.

        • Preberanie samotestov
          • Preberanie samotestov

          • Vážení rodičia,

            zajtra, v piatok 18.1.2022, si môžete prísť prevziať samotesty do budovy školy od 07.00-17.00 na ochorenie chovid-19 k p. školníkovi. Školský semafor odporúča domáce samotestovanie všetkých žiakov (zaočkovaných, prekonaných aj neočkovaných )a  realizovať ho v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy (prípadne v nedeľu a v stredu večer). Výsledok testu je potrebné nahlásiť prostredníctvom EduPage triednej učiteľke.

            Prosíme rodičov, aby vo vlastnom záujme a v záujme zdravia všetkých detí, vykonávali samotesty a zodpovedne nahlasovali ich výsledky po vykonaní domáceho samotestu.

        • Chemická olympiáda - šk. kolo
          • Chemická olympiáda - šk. kolo

          • Školské kolo Chemickej olympiády sa uskutočnilo 15. februára, ktoré v kategórii D (9. ročník) úspešne riešili Aneta Dopaterová (9.B) a Adriána Verníčková (9. A). Dievčatá postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 25.marca. Prajeme im veľa chuti pri príprave na súťaž a rovnako im držíme palce.

        • Oznámenie o zaradení triedy do domácej karantény
          • Oznámenie o zaradení triedy do domácej karantény

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Krušetnica Vám oznamuje, že žiaci 9.A a 1.A triedy zostávajú od 16.02.2022 — 20.02.2022 vrátane v domácej karanténe.

            Táto karanténa sa vzťahuje len na žiakov, ktorí si nemôžu uplatniť výnimku z karantény (čiže neprekonali COVID alebo nie sú zaočkovaní). Tí žiaci z 9.A a I.A, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény, nastúpia normálne do školy. Žiaci, ktorí ostanú doma v karanténe, sa budú učiť podľa riadneho rozvrhu pomocou videohovorov.

            Prípadnú neúčasť žiakov na videohovoroch musia rodičia ospravedlniť u triedneho učiteľa.

            Trieda 9.A a I.A je zaradená do karantény na základe oznámenia zákonných zástupcov žiakov o pozitívnom výsledku Ag samotestovania.

            Prerušenie prezenčného vyučovania sa realizuje na základe manuálu Školského semaforu v školskom roku 2021/2022 aktualizovaného k 4.02.2022.


            Príloha: AS1622022.pdf

        • Pripravujeme:  English Week
          • Pripravujeme:  English Week

          • V týždni od 1. marca do 4. marca 2022 (utorok až piatok) pripravujeme konverzačný kurz anglického jazyka s americkým lektorom Rayom Sikorskim pre prihlásených  žiakov z ročníkov 5.-9. Po dvoch rokoch sa opäť tešíme na lekcie  plné zábavy a nových zážitkov.

        • Hybridné vyučovanie
          • Hybridné vyučovanie

          • Vážení rodičia!

            V týchto dňoch sme okrem prezenčného a dištančného vyučovania zaviedli aj hybridné vyučovanie. O čo ide:  žiak, ktorý je v domácej karanténe a jeho zdravotný stav mu to umožňuje, sa pripája na vyučovaciu hodinu podľa pozvánky v kalendári Teams-u. V praxi to znamená, že časť žiakov je fyzicky prítomná v triede, časť je na tej istej hodine online.

            Žiaci, ktorí budú na online hodine, budú v dochádzke žiaka vyznačení ako neprítomní. Pretože nie sú fyzicky prítomní na hodine, nie  sú v škole.

            Nemusíte sa však obávať, pretože tieto hodiny im triedny učiteľ vyznačí v Edupage ako domáce vyučovanie, rodič ich neospravedlňuje. Tieto hodiny sa nebudú započítavať do celkovej dochádzky žiaka počas polroka.

            K uvedenému riešeniu sme museli pristúpiť, pretože nastali nové podmienky vo vyučovaní. Taktiež sa k dochádzke žiakov viaže aj ďalšia administratíva (dopravné žiakov, hlásenie do sociálnej poisťovne), ktorá by potom nebola v súlade s dochádzkou žiaka do školy.

          • Zaľúbené ľadové kráľovstvo

          • Dňa 14.2.2022 otvorilo Zaľúbené ľadové kráľovstvo svoje brány pre veľkých i maličkých, ktorí prišli predviesť svoju šikovnosť a kreativitu. Napriek sťaženým snehovým podmienkam sa umelci nedali odradiť a vytvorili úžasné väčšie i menšie diela, ktoré vynikali nielen originalitou, hravosťou, ale i farebnosťou. Okrem krásneho počasia, ktoré prispelo k veselej atmosfére, aj deti svojou ochotou pomôcť jeden druhému prispeli k príjemnej nálade. Výkony boli natoľko krásne, že porota udelila dve prvé miesta a to tímu Grinch a tímu Húsenička, dve druhé miesta a to tímu Jelenček a tímu Pyramída. Prvú cenu za najusilovnešieho staviteľa získal Miško Zavoďančík, cenu za najveselejšiu postavičku získala Lili Gamová a cenu za najoriginalnejšie získala Barborka Mešková. Touto cestou chceme poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili a dúfame, že sa v ešte väčšom počte stretneme na budúci rok.

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Milí rodičia, žiaci, 

            od pondelka 21.2.2022 do piatka 25.2.2022 bude prebiehať lyžiarsky výcvik žiakov 7. ročníka.

            Hurá!!! Chystajte si výstroje a tešíme sa na vás na svahu. Bližšie informácie budú zverejnené do konca týždňa.

        • Informácia k samotestom
          • Informácia k samotestom

          • Milí rodičia,

            v týchto dňoch pôjdeme prevziať samotesty na ochorenie chovid-19. Školský semafor odporúča domáce samotestovanie všetkých žiakov (zaočkovaných, prekonaných aj neočkovaných ) realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy (prípadne v nedeľu a v stredu večer). Bližšie informácie k prevzatiu samotestov bude ešte zverejnené na webovej stránke našej školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje