• Organizácia vyučovania vo štvrtok 29.9.2022

          • Milí rodičia, žiaci,

            vo štvrtok (29.9.) sa v našej obci uskutoční odpustová slávnosť, ktorá začne sv. omšou. Žiaci hneď ráno idú rovno do kostola na slávnostnú sv. omšu pod vedením vyučujúcich. Po skončení sv. omše sa žiaci presunú do školy, kde bude prebiehať skrátené vyučovanie do 10.10. Školská jedáleň je v tento deň v prevádzke.

        • Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov
          • Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov

          • V stredu, dňa 21.9.2022, sa uskutoční slávnostné ukončenie cezhraničného mikroprojektu v rámci programu Interreg V - A Sk Cz: "Spoločne poznávame a chránime prírodné, kultúrne a duchovné bohatstvo našich predkov". Spolu s našimi účastníkmi projektu, žiakmi 2. a 3. ročníka a taktiež 6. a 7. ročníka, privítame žiakov a pedagógov našej  partnerskej školy z Masarykovej základní školy z Návsí, pre ktorých sme pripravili bohatý program. Sme radi, že sa náš cieľ naplnil, nielen že sa vybudovali pri  našej škole edukačno-oddychové zóny, ale spoločnými silami vzniklo veľa edukačného materiálu k enviromentálnej tematike - edukačná brožúra, pexeso-rastlinky, v neposlednom rade aj mnohé priateľstvá. Vymenili sme si množstvo skúseností a nápadov, navštívili sme obec Návsí, ako aj oni nás, čo prispieva k zvyšuje povedomia našich regiónov v rámci mikroprojektu a spoločne sme poznávali prírodné, kultúrne a duchovné dedičstvo našich predkov. Veríme, že sa nevidíme spolu  naposledy a budeme naďalej spolupracovať na rôznych aktivitách.

          • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.

          • Dňa 16.9.2022  sa v našej škole uskutočnilo Účelové cvičenie pod názvom Pohyb a pobyt v prírode, ktoré bolo realizované v niekoľkých blokoch.

            V prvom bloku pani zdravotníčka oboznámila žiakov so zásadami prvej pomoci pri bežných poraneniach v prírode, pri zlomeninách a čo robiť, keď nás v lese alebo na turistike prekvapí búrka.

            Ďalším blokom bola topografia, kde sa žiaci dozvedeli, ako sa orientovať v neznámom teréne, vyskúšali si manipuláciu s buzolou, zopakovali si turistické značky a prácu s mapou.

            Posledným blokom bolo riešenie mimoriadnych udalostí spojených s evakuáciou,  čo obsahuje evakuačná batožina, žiaci si vyskúšali manipuláciu s ochrannými maskami a vypočuli si varovné signály pri všeobecnom ohrození a pri ohrození vodou.  

            Po desiatovej prestávke nasledoval turistický pochod do Lomnej spojený s dopravnou výchovou. Veríme, že si žiaci zdokonalili svoje turistické a technické zručnosti, získali nové skúsenosti a budú schopní účelne reagovať v rozličných prostrediach a situáciách ohrozujúcich život človeka.

        • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.
          • Účelové cvičenie ročníkov 5. - 9.

          • Vážení rodičia,

            na zajtra je pripravené účelové cvičenie pre žiakov 2. stupňa. Dnes je veľmi nepriaznivé počasie, ale zajtra by sa malo vyčasiť. Preto sa účelové cvičenie neruší. Deti prídu do školy oblečené v športovom, tak ako je naplánované. Ak by sa počasie nezlepšilo, jednotlivé aktivity účelového cvičenia budú realizované v priestoroch školy a po ich absolvovaní žiaci pôjdu domov.

            Vážení rodičia,  záleží nám na zdraví vašich detí a našich žiakov. Svojou činnosťou ho nijako nehodláme ohroziť.

        • Účelové cvičenie pre žiakov 5. - 9. ročníka
          • Účelové cvičenie pre žiakov 5. - 9. ročníka

          • Milí rodičia, žiaci.

            Dňa 16.9.2022 sa v našej škole uskutočnia účelové cvičenie pre 5. – 9. ročník.

            Keďže počasie je už chladnejšie,  treba sa vhodne obliecť a obuť.  Priniesť si dostatok tekutín, desiatu. Nezabudnúť na pršiplášť alebo dáždnik. Stretneme sa o 7:30 hod. pred budovou školy. Predpokladané ukončenie účelových cvičení bude do 12:00 hod.

        • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23
          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23

          • Dnes sme slávnostne otvorili šk. rok 2022/2023. Školský rok začal slávnostnou omšou. Pokračoval príhovorom p. riaditeľky M. Olešovej, p. starostky Krušetnice T. Pacoňovej a p. starostu Lomnej J. Kresťana. Osobitne privítala p. starostka aj prváčikov s darčekmi. Taktiež chceme privítať medzi nami nových žiakov -  našich najmenších žiakov - prváčikov, ktorí prišli v doprovode rodiča, ale aj časť piatačikov, ktorí k nám zavítali zo susednej obce Lomná. Tento rok máme aj ďalších nových žiakov v triedach 8.A a 9.A, ktorých týmto tiež vítame. Veríme, že že školský rok 2022/23 bude fungovať čo najplynulejšie, aj keď zdravie je to jediné, čo si musíme naozaj chrániť.

            Obrázok: zdroj internet

        • Pokyny k organizácii začiatku školského roka
          • Pokyny k organizácii začiatku školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            prinášame Vám informácie k nástupu žiakov do školy. Tento šk. rok bude nástup pokojnejší, slobodnejší, bez zásadných covidových obmedzení a prinesie aj pozitívne zmeny, nakoľko na  ochorenie Covid-19 sa bude prihliadať ako na bežnú chorobu. Pokyny:

            1. Otvorenie školského roka bude  5.9.2022, začne 7. 30 sv. omšou v kostole v Krušetnici,
            2. Po skončení sv. omše žiaci idú do školy. 
            3. V tento deň sa žiaci  neprezúvajú. Žiaci do školy prídu bez tašiek.
            4. Pri prvom nástupe do školy je potrebné vyplniť tlačivo o bezpríznakovosti. Bude prístupné cez Edupage, pre žiakov, ktorí ešte nemajú konto v edupage, tak si stiahnite tento súbor potvrdenie_bezpriznakovost.pdf​​​​​​​ alebo  v schránke pri vstupe do budovy školy
            5. Stravovanie, ako aj ŠKD, nie sú v tento deň pre žiakov základnej školy v prevádzke.
            6. Ukončenie prvého školského dňa predpokladáme o 10.15 hod.

            Tešíme sa na vás.

        • Preberanie Ag testov
          • Preberanie Ag testov

          • Vážení rodičia,
            blíži sa začiatok školského roka a tí, ktorí ste prejavili záujem o AG testy, si ich môžete prísť prevziať v utorok 30.08.2022 od 10.00-15.00. V nevyhnutnom prípade Vám ich môžu prevziať príbuzní alebo susedia. Testami si môžete otestovať žiakov pred začiatkom šk. roka. Výsledky testov už nemusíte nahlasovať. O nástupe do základnej školy Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme 

        • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22
          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22

          • Dnes sa uskutočnilo slávnostné ukončenie šk. roka 2020/2021. Začalo slávnostnou svätou omšou v kostole. Potom žiaci prešli pred budovu základnej školy a slávnostne po príhovore p. riaditeľky PaedDr. Ing. M. Olešovej  a p. starostky Mgr. T. Pacoňovej uzavreli školský rok. Mnohí žiaci boli odmenení za svoju usilovnú prácu aj vecnými cenami a diplomami.Tento rok boli udelené aj mimoriadne pochvaly riaditeľkou školy žiačkam deviateho ročníka: Anete Dopaterovej a Adriáne Verníčkovej  za úspešné štúdium, vzorné správanie a reprezentáciu našej školy na súťažiach, na verejnosti a aktivitu na mimoškolských činnostiach.

            Veselú, a zároveň nostalgickú atmosféru nám vytvorili žiaci 9. ročníka, ktorí sa zároveň lúčili so školou. Už tradične zasadili strom na pamiatku, tento rok to bola čerešňa, a rozlúčili sa so všetkými žiakmi aj zamestnancami školy.

            V závere  triedni učitelia odovzdali vysvedčenia svojim žiakom za ich prácu v tomto školskom roku.

            Veríme, že sa našim odchádzajúcim žiakom bude v ďalšom štúdiu i v živote dariť, a taktiež sa tešíme na našich nových aj ostávajúcich žiakov v septembri.

          • Projekt „Spolu múdrejší 3“

          • Naša škola sa  zapojila do projektu Spolu múdrejší 3, ktorý nadväzuje na projekt Spolu múdrejší 2. Do programu bolo zapojených 54 žiakov a 7 pedagógov z našej školy. Z toho bolo 28 dievčat  a 26 chlapcov, 46 žiakov bolo do 15 rokov a 8 nad 15 rokov. 

             Program bol zameraný na podporu žiakov prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania. Išlo hlavne o žiakov ohrozených školským neúspechom alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, ako aj žiakov, ktorí majú špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby a vzdelávajú sa podľa IVVP. Jedným z cieľov programu bolo aj zmierňovanie negatívnych  dopadov pandémie na vzdelávanie žiakov.

                     Doučovanie prebiehalo hlavne z predmetov: Slovenský jazyk, Matematika a Anglický jazyk a prebiehalo prezenčne. V čase celoplošného uzatvorenia škôl, po dohode s vedením školy, prebehlo dištančnou formou. Spolu bolo odučených 2696 žiakohodín a 446 hodín bola príprava na doučovanie.

            Projekt  je financovaný prostredníctvom finančných prostriedkov z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, z  Plánu obnovy a  odolnosti.

             

          • Dlaň dokorán

          • Počas hodín náboženskej výchovy sme sa zapojili do celoslovenskej výzvy  pre základné školy Dlaň dokorán, ktorú iniciovala ZŠ Trakovice nachádzajúca sa v okrese Hlohovec. Výzva je zameraná na to podstatné v našom živote, konať dobro a šíriť ho okolo seba. Naše ruky, dlane nemáme len pre seba, ale hlavne na pomoc druhým. 

            Každý žiak, ktorý nejako pomohol druhému človeku, jednoducho, alebo významnejšie, si svoj skutok zapísal na obkreslenú dlaň. Papierové dlane sme spojili do jednej reťaze a odmerali sme „veľkosť dobra“. Do výzvy sa zapojilo 97 žiakov a naša reťaz merala 14 m. Výsledok a fotku sme poslali ZŠ Trakovice, ktorá chce všetky reťaze základných škôl, ktoré sa zapoja do výzvy, spočítať a prípadne aj zapísať do Slovenskej knihy rekordov.

          • Sadenie stromu - tradícia našich deviatakov

          • Sadenie stromu je odpoveďou na všetky pocity a udalosti, ktoré nemusíme  opísať len slovami. Strom je časovo-priestorovým prepojením  minulosti s prítomnosťou.

            Aj naši deviataci si veľmi dobre uvedomujú, že  sa začína  ich nová životná  etapa .  So svojou školou sa  lúčia  vzácnou tradíciou , ktorou je výsadba nového stromu.  Tento rok si zvolili   symbol lásky- čerešňu.

            V strome vidíme tváre všetkých pre nás vzácnych ľudí, počujeme ich hlasy, v zelených korunách znejú ich piesne. Cez stromy si uvedomujeme, že sme súčasťou nekončiaceho príbehu života.

            Nech  je aj pre Vás, milí naši deviataci,  tento strom vyjadrením viery v život a zvestovaním toho, že Váš život bude pokračovať v láske.

        • Dopravná výchova pre žiakov 1.-4.
          • Dopravná výchova pre žiakov 1.-4.

          • Dňa 28.6.2022 sa uskutočnila dopravná výchova pre žiakov roč. 1.-4. Pre žiakov sme pripravil 4 stanovištia: jazda na kolobežkách po dopravnom ihrisku, dopravná stavebnica, bicykel, prechod pre chodcov. Po spoločnom nástupe boli žiaci oboznámení s dopravnými predpismi, nosením prilby a reflexných prvkov. Nasledovalo poznávanie dopravných značiek po dopravnom ihrisku – všetci žiaci si dopravné ihrisko prešli pešo. Následne sa žiaci rozdelili na jednotlivé stanovištia a vykonávali úlohy podľa pokynov. Všetky triedy si vyskúšali plniť úlohy na všetkých stanovištiach. Podujatie sa nám vydarilo, dúfame, že žiaci získané vedomosti a zručnosti budú využívať aj cez prázdniny.

        • Čitateľský maratón 2022
          • Čitateľský maratón 2022

          • Predposledný júnový týždeň sme sa zapojili do celoslovenského čitateľského projektu – Čítajme si 2022. Ide o najväčší čitateľský maratón žiakov základných škôl na Slovensku.  V našej škole čítali všetci žiaci. Každá trieda si vybrala knihu, každý žiak prečítal jednu stranu, podpísal sa na plagát a dostal peknú záložku do knihy. V našej škole sa zapojilo 162 žiakov. Žiaci čítali v školskej knižnici, ale aj v triedach. Všetkým ďakujeme za aktívnu účasť na projekte.

        • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22
          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22

          • Milí rodičia, žiaci,

            blíži sa vytúžené slávnostné ukončenie šk. roka 2021/22 a žiaci sa chystajú na vytúžený a zaslúžený oddych. Vo štvrtok, dňa 30.6.2022,  prebehne slávnostné ukončenie šk. roka a rozlúčka s našimi deviatakmi podľa nasledovného harmonogramu:

            • 7.30 - slávnostná detská omša k ukončeniu šk. roka 2021/22,
            • po sv. omši príchod do budovy základnej školy, kde bude slávnostný príhovor p. riaditeľky a p. starostky k ukončeniu šk. roka 2021/22, 
            • rozlúčka s deviatakmi,
            • slávnostné odovzdávanie vysvedčení triednymi p. učiteľkami.

            Školský klub detí nebude v prevádzke. Obed je zabezpečený.

             

            Obrázok: zdroj internet

             

        • Organizácia vyučovania
          • Organizácia vyučovania

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje, že dňa 29.6.2022, t.j. v stredu, bude skrátené vyučovanie z organizačných dôvodov. Vyučovanie končí 10.30.

            Obedy sú zabezpečené.

            ŠKD je nie je v prevádzke.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje