• Valentínske spievajúce srdce
          • Valentínske spievajúce srdce

          • Dňa 24.2.2023 sa uskutočnila školská akcia: Valentínske spievajúce srdce. V tento deň sme si zaspomínali na sviatok svätého Valentína a pri tejto príležitosti si žiaci 1- 9. ročníka pripravili krásne piesne, ktorých spev ohodnotila aj naša porota v zložení p. uč Dulovcová, Košutová, Bajčičáková a Zemeníková.

            Jednotliví žiaci ako aj triedy získali krásne diplomy a ceny. V kategórii 1.- 4. ročník skončila na prvom mieste trieda 2.A s piesňou: Bola raz malá hviezdička. V kategórii 5- 9.ročník získala prvé miesto trieda 6.A s piesňou: Na bieleho koňa. V kategórii jednotlivci/skupiny získali prvé miesto dievčatá z triedy 9.A: Dominika Bodoríková, Romanka Grofčíková a Anetka Fedorová s anglickou piesňou: Perfect Aj táto školská akcia bola peknou príležitosťou ukázať iným náklonnosť a lásku. Na záver snáď iba citát: „Na láske je najkrajšie to, že ju nikto nedokáže vysvetliť, ale predsa ju každý tak nádherne chápe.

          • „Dedina sa spája“

          • Všetci sme sa už tešili na vyhodnotenie súťaže „ Dedina sa spája“.

            A je to tu!

            Máme víťazov. Ceny sme rozdávali v piatok po skončení pesničkovej súťaže Valentínske spievajúce srdce. Do našej školy si prišli prevziať ceny deti z materskej školy v sprievode pani učiteliek. Tiež našu školu navštívili aj rodiny, ktorých detičky nenavštevujú ani škôlku a ani školu, prišli si  prevziať ceny.

            Celkovo bolo vyhodnotených 14 rodín, ktoré postavili viac rôznych snehových výtvorov. Bolo z čoho vyberať, pretože si rodiny dali veľmi záležať, aby vytvorili čo najlepšie umelecké snehové dielo.

            Prvé miesto získava zo snehu vytvorený Miki..... , toto dielo vytvorila rodina Bušková.

            Boli udelené druhé a tretie miesta všetkým ostatným rodinkám. Ceny odovzdával pán starosta Jozef Dorušák a pani riaditeľka.

            Okrem rodinných cien,  všetci zúčastnení dostali špeciálnu cenu  - veľkonočné vykrajovacie formičky na pečenie ako náznak, že sa opäť pripravuje dedinsko - školská veľkonočná súťaž.

            Bližšie informácie Vám včas oznámime.

            Sme radi, že môžeme prispieť k tomu, aby sa obec – rodiny spájali a spolu kreatívne trávili spoločný čas.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • Milí rodičia, žiaci,

            prichádzajú jarné prázdniny, na ktoré sa deti už dlho tešia. Veríme, že ich prežijete v zdraví a rodinnej pohode. Pár informácií k jarným prázdninám:

            📌 v prevádzke nebude ZŠ, MŠ ani ŠKD

            📌 prázdniny začínajú 27.2. a končia 3.3.2023

            📌 v škole sa stretneme opäť 6.3.2023

            Ešte raz vám všetkým prajeme príjemné prežitie jarných prázdnin.

          • Turistický výlet na Hrebienok

          • Dňa 27.2.2023 organizujeme Turistický výlet na Hrebienok. 🌲🌲🌲Sme radi, že sa naši žiaci zapájajú aj do takýchto akcií, spojených s pohybom a poznávaním prírody a našej krajiny. Za krátky čas sa nám autobus naplnil a radi sa s vami stretneme na spoločnej akcii.

          • Beseda s farmaceutkami

          • S liekmi sa deti stretávajú už od svojho narodenia. Doplnky výživy, vitamíny, lieky proti alergiám či antibiotiká sa tak stávajú súčasťou ich života. Dospievajúce deti sa prirodzene stále viac stávajú nezávislejšími a zodpovednými za svoj liečebný režim. Podľa odborníkov je dospievanie rozhodujúcim obdobím aj vo vzťahu k užívaniu liekov. Mnohé postoje pretrvávajú až do dospelosti a keďže len zriedka dostávajú deti pomoc vo forme odborných informácií od lekárnikov, často sú mylné, niekedy dokonca nebezpečné.

            Získanie lepšieho prehľadu o správaní dospievajúcich a informáciách, ktoré majú v súvislosti s liekmi, môže byť prvým krokom k celoživotnému dobrému užívaniu liekov. K tomuto cieľu smerovali aj aktivity školskej zdravotnej pracovníčky. U žiakov druhého stupňa zisťovala informácie, ktoré o liekoch majú. Aby sa znížilo riziko nadužívania liekov proti bolesti a prispelo sa k správnemu užívaniu antibiotík, v spolupráci s vedením školy pozvala tých najpovolanejších - farmaceutov.

            Téma a pútavý výklad farmaceutiek z lekárne Anežka v Zákamennom, žiakov mimoriadne zaujali. Najmä informácie o liekovom odpade, návykovosti, antibiotikách a hormonálnych liekoch počúvali s veľkým záujmom a aktívne sa zapájali do debaty. Odpovede dostali aj na svoje otázky týkajúce sa štúdia farmácie, vývoja liekov, či klinických štúdií. Keďže je v populácii stále viac alergikov, veľmi pozitívne privítali aj možnosť vyskúšať si poskytnutie prvej pomoci alergikovi pri najzávažnejšej alergickej reakcii (anafylaxii) aplikáciou injekcie adrenalínu skúšobným EpiPenom. Za pozornosť a aktivitu ich farmaceutky odmenili vitamínovými doplnkami.

          • Silná ruka základných a stredných škôl“

          • Dňa 17.2.2023 sme cestovali do historického mesta Revúca, kde Slovenská asociácia pretláčania rukou organizovala 27. ročník súťaže o najsilnejšieho žiaka a žiačku v pretláčaní pod názvom „Silná ruka základných a stredných škôl“. Súťaž bola organizovaná pre Východoslovenskú a Stredoslovenskú oblasť. Naša škola mala zastúpenie v dvoch kategóriách: Patrik Ľuba (8.A) a Ľuboš Juriga (9.A) – kategória chlapci ZŠ  do 60 kg a Marek Repôň (8.A) – kategória chlapci ZŠ nad 60 kg. Všetci traja výborne obstáli a postupujú na celoslovenské finále, ktoré sa uskutoční v Dolnom Kubíne 23.3.2023.

            Výsledky súťaže:

            P. Ľuba – 2. miesto

            Ľ. Juriga – 3. miesto

            M. Repôň – 2. miesto

          • Valentínska pošta

          • Na deň svätého Valentína pripravila žiacka školská rada akciu "Valentínska pošta".❤️❤️❤️ Do dvoch schránok žiaci dávali valentínky, ktoré rozdali na 5. a 6. vyučovacej hodine. Okrem toho im pani učiteľka Zemeníková porozprávala o tom, kto bol a čím sa stal známy sv. Valentín. Teší nás koľko valentíniek bolo odovzdaných, čo je dôkazom, že je medzi nami stále dostatok lásky, ktorú si vieme prejaviť nielen na deň sv. Valentína.❤️❤️❤️❤️

          • Dramatizácia rozprávky Pamodaj šťastia...

          • Aj hodiny literatúry môžu byť o niečo pestrejšie...presvedčili nás o tom naši žiaci z 5.B, ktorí si pripravili krátke divadielko na motív rozprávky od Milana Rúfusa Pamodaj šťastia. Pripravili si masky, kulisy a triedu premenili na divadelnú scénu. Tí, ktorí nevystupovali, pomohli svojim spolužiakom s prípravou. Ďakujeme za spestrenie hodiny. 

          • Dejepisná olympiáda

          • Dejepisná olympiáda je určená žiakom základných škôl, osemročných gymnázií a stredných škôl so záujmom o históriu a príbuzné vedné odbory. Dňa 08.02.2023 sa uskutočnilo Okresné kolo dejepisnej olympiády v Námestove. Našu školu reprezentovali žiaci zo 6. ročníka Martin Bugaj a Lukáš Adamčík, ktorí sa stali úspešnými riešiteľmi. Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Oznam vedúcej šk. jedálne

          • Na pevnej linke je hlásená porucha, ktorá má byť odstránená do 48h. Pre informácie, odhlasovanie a prihlasovanie na stravu cez telefonát, použite prosím toto tel. číslo: 0918 865 580.

        • Chemická olympiáda - šk. kolo
          • Chemická olympiáda - šk. kolo

          • Dňa 9.2. sa konalo školské kolo 59. ročníka Chemickej olympiády. Tento ročník je zameraný na chémiu železa. Úspešnou riešiteľkou je Miriam Bugajová z 9.A, ktorá bude našu školu reprezentovať 30.3. na okresnom kole v Námestove. Držíme palce! 

          • KRULOMAT

          • Dňa 1.2.2023 si všetci žiaci 5. – 9. ročníka otestovali svoje matematicko – logické schopnosti v súťaži KRULOMAT . Žiaci mali na vypracovanie 50 minút a maximálny zisk bodov bol 50. V kategórii 5 . – 7 ročníka sa potrápili s rôznymi úlohami, ktoré preverili ich logické myslenie. Starší žiaci 8. – 9. ročníka mali úlohy zamerané hlavne na overenie vedomostí učiva, ktoré je obsahom Testovania 9.

            Ako v každej súťaži, aj v tejto máme svojich výhercov, ktorým srdečne gratulujeme.

            5. A – Jozef Florek , 5.B – Ema Štítová  , 6.A -  Martin Bugaj , 7.A – Michaela Kytašová

            8.A – Viktória Mršťáková , Katarína Jurigová , Marek Rončák

            9.A – Miriam Bugajová, Katarína Dopaterová, Nikola Zoššáková

            Každý úspešný riešiteľ si odniesol diplom a vecnú cenu. Tešíme sa na II . ročník tejto zaujímavej matematickej súťaže .

          • Silná ruka stredných a základných škôl

          • Dňa 8. 2.2023 sa konala na gymnáziu Antona Bernoláka v Námestove okresné kolo v pretláčaní rukou - Silná ruka stredných a základných škôl. O súťaž bol veľký záujem, svedčí o tom až 90 účastníkov. Chlapci a dievčatá boli rozdelení do viacerých váhových kategórií do a nad 15 rokov. Konkurencia bola naozaj silná a napätie sa stupňovalo až po finále. Vo váhovej kategórii do 60 kg obsadil Patrik Ľuba (8.A) 3. miestoĽuboš Juriga (9.A) 1. miesto. Vo váhovej kategórii nad 60 kg obsadil Marek Repôň (8.A) 1. miesto. Petr GrajciarMelánia Majcherová vo svojich kategóriách nebodovali. Výhercovia postupujú na stredoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční v Revúcej.

            Víťazom blahoželáme!

          • Kyberšikana - prezentácia

          • Dnes sa uskutočnila prednáška k téme Bezpečnosť na internete - Kyberšikana pre žiakov 8. -9. ročníka. Pomocou prezentácie a videí sa žiaci hlbšie oboznámili s touto problematikou. Nakoľko sa kyberšikana čoraz častejšie objavuje v našej spoločnosti, je potrebné sa častejšie venovať príčinám a dôsledkom kyberšikanovania. Prezentáciou žiakov previedla p. uč. S. Rusnáková, ktorá je zároveň aj školský digitálny koordinátor na našej škole. V rámci toho si spracovala túto tému, ktorej obsahom bola táto problematika.

            Obsah: 

            1. Úvod – šikana, kyberšikana
            2. Video: Čo o tebe vie internet, portál Zmúdri SK
            3. Kyberšikana, popis, diskusia so žiakmi
            4. Agresor, obeť
            5. Videoukážka – Kyberšikana a sexuálni predátori, portál Zmúdri SK
            6. Ako sa brániť pred Kyberšikanou
            7. Následky kyberšikany
            8. Čo robiť, ak som obeťou kyberšikany
            9. Videoukážka – Ako sa zbaviť závislosti od sociálnych sietí, portál Zmúdri SK
            10. Diskusia
            11. Záver

            Veríme, že prezentácia bola pre žiakov prínosná a pomôže im nielen v tom, čo robiť, ak by sa stali obeťou kyberšikany, ale taktiež ako pomôcť iným, ak by sa obeťami stali oni.

        • Svetový deň bez mobilu
          • Svetový deň bez mobilu

          • Dátum konania:
            6. 2. 2023

            Svetový deň bez mobilu vznikol z iniciatívy francúzskeho spisovateľa Phila Marsoa, ktorý ako prvý napísal knihu o mobile - Tueur de portable sans mobil apparent. V tento deň by si ľudia mali vypnúť mobilné telefóny, aby sa zamysleli nad zmenami života pod vplyvom tohto komunikačného prostriedku a s cieľom uvedomenia si skutočných hodnôt života. Prvýkrát sa tento deň oslavoval v roku 2001 a prvé ročníky boli populárne najmä v krajinách ako Kanada, Španielsko, Francúzsko, Belgicko, Švajčiarsko a Fínsko.

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 30.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo v prednese povestí Šaliansky Maťko. Zo školských kôl v okrese postúpilo do II. kategórie, t.j. 4.-5. ročník,  17 recitátorov. Našu školu reprezentovala Rebeka Kotúľová  zo 4.A  s povesťou od Štefana Moravčíka O bystrej Ronave. Hoci sa jej nepodarilo uspieť, ďakujeme jej za reprezentáciu našej školy a veríme, že o rok bude úspešná.

          • Kvalifikácie do okresného kola vo vybíjanej žiačok ZŠ

          • Žiačky II. stupňa našej školy sa dňa 1.2.2023 zúčastnili kvalifikácie do okresného kola vo vybíjanej žiačok ZŠ. Za nepriaznivého počasia cestovali do Oravskej Lesnej, najchladnejšej obce na Slovensku, kde sa konala kvalifikácia. Spomedzi štyroch družstiev naše dievčatá svojim výkonom vôbec nezaostali a skončili na treťom mieste. Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje