• Oznam
          • Oznam

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83 Vám týmto oznamuje, že na základe § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

            udeľuje na 20.03.2024

            riaditeľské voľno pre žiakov 6.A, 6.B, 7.A a 8.A triedy ZŠ s MŠ Krušetnica z organizačných a prevádzkových dôvodov  (Testovania T9).

            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok  21. marca 2024.

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Dnes na našej škole prebehlo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Recitovali  žiaci 1. aj 2. stupňa vo všetkých súťažných kategóriách . O tom, že na našej škole sa veľa recituje, svedčí aj bohatá účasť recitátorov, ktorí siahli po aktuálnych témach v oblasti prózy a poézie.

            Na okresnom kole v Námestove dňa 26. marca budú našu školu reprezentovať títo žiaci:

            Adriánka Janečková z 2.A, Jakubko Janckulík z 2.A, Rebeka Kotúľová z 5.A, Ivanka Ondreková zo 7.A a Tibor Grofčík zo 7. A.

            Ceny venovalo ZRPŠ, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Recitátorom prajeme veľa úspechov v okresnom kole a ďakujeme za svedomitú prípravu.

          • Triedne kolo HK 2.A

          • Dňa 13.3.2024 sa uskutočnilo triedne kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín žiakov 2. A. Ďakujem všetkým druhákom, ktorí sa naučili poéziu a prózu naspamäť. Víťazmi sa stali:

            Próza: 1. miesto Jakub Janckulík

                       2. miesto Marco Liam Lučivňák

            Poézia:  1. miesto – Adriána Janečková

                          2. miesto -  Kristína Brčáková

                          3. miesto – Samantha Kormaňáková

            Cena poroty: Barbora Bodoríková

          • Pripravujeme :-)

          • Milí rodičia,

            pripravujeme zápis budúcich prváčikov. Ak ešte stále váhate, ktorú školu si vybrať, pripomíname, že ponúkame anglický jazyk od 1. ročníka ZŠ a šach v rámci matematiky. Tešíme sa na vás všetkých. Bližšie informácie zverejníme v krátkom čase na našej webovej stránke.

          • Hodina slovenského jazyka formou hry

          • Hodinu slovenského jazyka sme si so žiakmi 3.-4. ročníka spríjemnili hrami.  Pri hre ,,Pohyblivé vety“ si žiaci zopakovali tvorenie viet. Každý žiak mal pridelené slovo, žiaci sa prechádzali po triede a hľadali spolužiakov, s ktorými by mohli vytvoriť zmysluplné vety.  Obmenou bolo vytváranie skupín podľa určitých kritérií: všeobecné podstatné mená, vybrané slová, osobné zámená...

            Prostredníctvom hry: ,,Cez remeslá k vybraným slovám“ si žiaci nielen precvičili svoju pamäť ale sa aj veľa naučili o jednotlivých remeslách – syrárstvo, hrnčiarstvo, tesárstvo, pltníctvo, bylinkárstvo... Cieľom hry bolo tiež posilniť pozitívny vzťah k predkom a dejinnému dianiu.  Žiaci mali z kartičiek vyberať len vybrané slová, ktoré boli spomenuté v prečítanom texte. Keďže sme sa so žiakmi 3.ročníka začali učiť podstatné mená aj túto hru sme využili na ich upevňovanie.  

          • Hviezdoslavov Kubín 3.-4. ročník

          • Žiaci 3.-4. ročníka ukázali, aké talenty sa v nich skrývajú a pred triedou zarecitovali krásne básničky. Do školského kola postupuje 6 žiakov, ktorí v triednom kole získali krásne 1,2 a 3 miesto.

        • Triedne knižnice
          • Triedne knižnice

          •  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) vyhlásilo výzvu na poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojový projekt „Čítame pre radosť“.Cieľom výzvy je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia  u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice. Maximálna výška finančných prostriedkov závisela od počtu zapojených tried, pričom škola mohla zapojiť maximálne 4 triedy a v prípade škôl s viac ako 500 žiakmi, mohla škola zapojiť maximálne 6 tried.

            Naša škola bola úspešná v tomto projekte, dostali sme 1000 € na nákup nových kníh. Za finančné prostriedky sme nakúpili nové knihy pre žiakov ročníkov 1.-4. Podmienkou bolo, aby každá kniha bola iná, aby každé dieťa malo prístup ku knihám, aby sa v triedach zriadili triedne knižnice.

            Dňa 11.3.2024 sme v našej škole slávnostne otvorili nové triedne knižnice v triedach 1.,2.,3.-4. ročníka. Pripravili sme program, v ktorom žiaci spievali pesničku o našej knižnici, predstavili sme Mateja Hrebendu, žiaci boli informovaní o rozvojovom projekte ČÍTAME PRE RADOSŤ, ukázali sme, koľko je 1000 € prostredníctvom našej pokladne, žiaci boli informovaní o používaní kníh v triednych knižniciach, žiaci 3.-4. ročníka všetkým prečítali citáty o knihách, žiaci 1. a 2. ročníka sa predstavili recitovaním textov z kníh, ktoré sa naučili naspamäť. Jednotlivé triedy si vyrobili logá pre svoju triednu knižnicu s textom TRIEDNA KNIŽNICA. Následne si žiaci po triedach rozviazali mašle a odniesli si knihy do tried. V triedach si knihy poukladali na pripravené miesto, určili si Knižnú hliadku – žiakov, ktorí sa budú starať o poriadok v knižnici a následne si knihy začali prezerať a čítať.

            Veľmi pekne ďakujeme Ministerstvu školstva za super projekt, ďakujeme všetkým, ktorí projekt vypracovali, na základe ktorého sme získali finančné prostriedky. Ďakujeme všetkým, ktorí nakúpili knihy, všetko pripravili, aby sa triedne knižnice mohli otvoriť. Dúfame, že našim žiakom poslúžia na čítanie a získavanie nových poznatkov.

          • MDŽ

          • Dnes sme v škole dostali krásny darček. 💝 V našom kolektíve máme len dvoch mužov, ale tí na nás, ako už tradične, nezabudli. Pri príležitosti MDŽ si pre nás pripravili krásne prekvapenie, vlastnú básničku aj skvelú maškrtu. To je radosť chodiť do práce 🥰🥰🥰, veľmi pekne ďakujeme Jožko a Lukáš. ❤️❤️❤️

             

            Milé naše ženičky,

            dnes ste sa výnimočne tešili do školičky.

            Veď tam dvoch švárnych mládencov máte,

            ktorých veľmi radi máte.

            Máte tam Jožka a Lukáša,

            pri pohľade na nich sa vám duša povznáša.

            Milé naše ženičky,

            my vás veľmi radi máme

            a dúfame, že čo najdlhšie

            pri vás zotrváme.

        • Predstavenie UNICEF a humanitárnej pomoci. Projekty Unicef a SlovakAid v kontexte klimatickej zmeny.
          • Predstavenie UNICEF a humanitárnej pomoci. Projekty Unicef a SlovakAid v kontexte klimatickej zmeny.

          • Dnes 05.03. 2024 navštívil našu školu koordinátor pre UNICEF SK pán Lukáš Cerovský predstavil žiakom 8. a 9. ročníka projekty ,ktoré realizuje táto organizácia. UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pracujú vo viac ako 190 krajinách a teritóriách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach. Pracujeme deň čo deň, aby sme pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Ochraňujeme ich práva, zabezpečujeme pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, lieky, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál. A nikdy sa nevzdáme...

            UNICEF síce patrí medzi organizácie OSN, má však špecifické postavenie - je jediným fondom OSN, ktorý nie je financovaný zo strany OSN, ani nemá pridelenú pevnú rozpočtovú položku zo štátneho rozpočtu. Naša pomoc  deťom v núdzi je úplne závislá od dobrovoľných príspevkov jednotlivcov, spoločností a ďalších donorov.  

            Prednáška bola pre žiakov veľmi podnetná a pomocou krátkych videí videli konkrétne prípady, kde reálne pomáhali pracovníci UNICEF.

          • Výchovné koncerty skupiny AYA

          • V piatok v našej škole prebiehali výchovné koncerty, pre žiakov 1. aj 2. stupňa od LETart s kapelou AYA.

            Na koncert pre 1. stupeň ZŠ k nám zavítali aj žiaci z obce Lomná a naši predškoláci. Téma bola zaujímavá "Cesta do neznáma". Program sa zábavnou formou snaží deti odtiahnuť od nástrah dnešnej internetovej doby formou poznávaniu krásnych miest a histórie Slovenska. Počas koncertu navštívili významné miesta našej histórie, videli krásne prírodné scenérie a deťom ukázali, že vyrastajú na tom najkrajšom mieste na svete.

            Koncert pre druhý stupeň sa nazýva "Medzi nami". Odlišné osobnosti, iný pohľad na svet, generačný rozdiel, iné priority či iné záujmy. MEDZI NAMI je mnoho odlišných ľudí, ktorí spolu denne prichádzajú do kontaktu a musia sa naučiť navzájom sa akceptovať a vychádzať medzi sebou. Spoločne motivujú mladú generáciu k objavovaniu vlastných koreňov, svojej histórie a kultúry.

            Atmosféra je vynikajúca, piesne nádherné a obsah veľmi poučný. 🥰🥰🥰

          • KRIMICHÉMIA – priebeh projektovej súťaže

          • Po prvotnom spustení homogenizačno – neutralizačnej stanice chemickej továrne sme sa pustili do riešenia záhady jej poruchy. Na rad prišla práca dievčat z nášho tímu - Natália, Michaela  a Jarka postupne odoberali vzorky znečistenej vody a pomocou testovacej sady merali množstvo dusičnanov, železa, medi a kyslíka v stanovených intervaloch. Merania opakovali aj s množstvom 1l vody s neznámymi látkami. Údaje z meraní a pozorovaní zaznamenávali do laboratórneho denníka. Počas práce sa vynorili viaceré problémové otázky: Ako sa volá tuhá látka, ktorá sa na dne nádoby nerozpustila, počas miešania a prevzdušňovania šírila mierny zápach po chlóre a jej pH je zásadité? Ako sa volá neznáma látka, ktorá má žieravé účinky a sfarbila vodu v nádobe na žlto-hnedo, zanechala na ochranných rukaviciach hnedé škvrny a jej pH je kyslé?  Čaká nás neľahká úloha nájsť odpovede nie len na tieto otázky. Náš tím v týchto dňoch pracuje na vyhotovení tabuliek, záznamov z meraní, zápisov reakcií do záverečnej prezentácie a vyhotovení krátkeho videa. 

            Teší nás, že sa žiačka 8.A Žaneta Krupčíková  zapojila do súťaže Colours of Industry. Prispela svojim talentom a namaľovala obraz továrne Gumon, ktorá fungovala takmer 100 rokov v Bratislave a v ktorej sa lisoval bakelit a vyrábali sa elektroizolačné materiály.  

          • ŠALIANSKY   MAŤKO  J. CÍGERA  HRONSKÉHO

          • Dňa 28. februára sa v Námestove uskutočnilo  okresné kolo  súťaže v prednese slovenskej  povesti Šaliansky Maťko J. Cígera Hronského.

            Naša škola mala zastúpenie vo všetkých troch kategóriách.

             V I. kategórii recitoval Marco Liam Lučivňák z 2.A úsmevnú povesť -Skalickí plavci a za svoj prednes získal 3. miesto.

            V II. kategórii nám príbeh  o vílach zo Súľovských skál vyrozprávala Rebeka Kotúľová z 5.A. Rebeka síce diplom nezískala, ale svojím precíteným prednesom si  získala srdcia všetkých poslucháčov.

            V III. kategórii recitoval Tibor Grofčík zo 7.A povesť o mníchovi Beňadikovi a jeho vernom kamarátovi orlovi a za svoj prednes získal 3. miesto.

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme, ďakujeme za svedomitú prípravu a vzornú reprezentáciu školy.

          • Medzinárodný deň tiesňovej linky 112

          • Po roku sa opäť školským areálom rozozvučali zvuky sirén. Tentokrát nás pri príležitosti medzinárodného dňa tiesňovej linky 112, ktorý sme si pripomínali 11. februára, navštívili členovia Dobrovoľného hasičského zboru 🚒zo Zákamenného, 👨‍🚒 Ján Zvonár (veliteľ DHZ) a 👨‍🚒 Peter Kovaľ (veliteľ družstva DHZ).

            Besedu začala školská zdravotnícka pracovníčka, ktorá žiakov informovala o vzniku linky 112 a jej využívaní. Vysvetlila, v akých situáciách na linku treba volať a kedy radšej zvoliť známe čísla liniek 150, 155 a 158. 🚒🚓🚑 Deti poučila aj o zneužívaní tiesňových liniek a hroziacich sankciách. Hasiči veľmi pútavo rozprávali o tomto remesle a deti im kládli zvedavé otázky. Zaujímavú besedu doplnili fotografie a videá zo záchranárskych prác a samozrejme prehliadka hasičskej techniky.

            Ďakujeme našim hosťom nielen za ich návštevu dnes, ale aj za to, že obetujú svoj čas pre pomoc druhým. 🥰🥰🥰

          • SELFIE 2023-2024, session 2

          • Študenti, učitelia a vedúci pracovníci našej školy sa zapojili do SELFIE. Nástroj SELFIE je zameraný na podporu sebareflexie v oblasti využívania digitálnych technológií pri výučbe a učení sa. SELFIE vyvinula Európska komisia v spolupráci s medzinárodným tímom expertov.

        • Harmonogram jarných prázdnin
          • Harmonogram jarných prázdnin

          • Milí rodičia, žiaci,

            od budúceho týždňa nám začínajú jarné prázdniny, ktoré budú trvať celý týždeň, a to v termíne od 19.-23.4.2024. Verím, že si oddýchnete a strávite čas nielen v rodinnom kruhu, ale aj pri športe a v prírode. Hneď v pondelok začíname aj turistikou s prihlásenými žiakmi na Hrebienok.

            V prevádzke nebude ani materská škola, školská jedáleň, ani ŠKD.

            Veríme, že sa všetci zdraví a oddýchnutí vrátime naspäť do školy 26.2.2024.

          • Škola - rodina - dedina sa spája

          • Blížia sa veľkonočné sviatky a my pre Vás pripravujeme 2. ročník veľkonočnej súťaže - Škola - rodina - dedina sa spája. 🐣🐰🐑Ako aj minulý rok, aj tento si zmeriame sily v kreativite, tímovej práci a spoločne strávenom čase s rodinami. Súťaž prebieha do 26.3.2024. Fotografické koláže uverejňujte pod originálny príspevok na  našej fb stránke Základná škola s materskou školou Krušetnica 83. Tešíme sa na Vaše príspevky. 😍

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Krušetnica 83, podľa  § 3  ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách,  na praktických školách,   na odborných učilištiach a na jazykových školách

            oznamuje

             

            v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy na deň 28.02.2024 (streda) z prevádzkových dôvodov.

            Školský klub detí, školská jedáleň a materská škola v tento deň nebude v prevádzke.

            Vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok  29.februára 2024.

          • Sopky a naši piataci

          • Na hodine geografie naši žiaci experimentovali so sopkami🌋. Doma si vytvorili krásne modely sopiek, ktoré sa ukázali aj ako funkčné na demonštráciu výbuchov sopiek. Všetci piataci boli veľmi kreatívni – urobili model sopky z rôznych materiálov. Z papiera, purpeny, plastelíny, polystyrénu, z fľaše, z modurovacej hmoty, suchého betónu. Žiaci mali najväčšiu radosť, keď sa experiment podaril a sopka začala chŕliť lávu. Všetkým ďakujeme za zodpovedný prístup k splneniu tejto domácej úlohy. 🌋🌋🌋

          • Valentínske spievajúce srdce

          • 13.2. 2024 sme v našej škole organizovali spevácku súťaž pod názvom Valentínske spievajúce srdce. 🎤💖Táto spevácka súťaž v speve piesní bola zameraná na lásku a v našej škole je už dlhoročnou tradíciou. Touto formou sa umožnilo najtalentovanejším žiakom prejaviť svoje spevácke nadanie.

            Ocenení žiaci:

            1.stupeň

            ❣️ 1. miesto – Lili Bčáková 1.A – sólo spev

            Skupiny – spev

            ❣️ 1. miesto: 1. A trieda

            ❣️ 2. miesto - Jakubko Ovšák, Tamarka Svrčeková, Tamarka Valeková – 4. A

            ❣️ 3. miesto - Rebeka Rončáková, Stelka Kotúľová, Miška Zemeníková – 1.A

            2. stupeň: sólo spev

            ❣️ 1. miesto: Ivanka Ondreková – 7.A Tibor Grofčík – 7.A

            Skupiny – spev

            ❣️ 1. miesto: 5.A trieda

            ❣️ 2. miesto: 9.A – chlapci

            ❣️ 3. miesto: Emka Štítová, Viktória Bušková – 6.B

            Spolu vystúpilo 21 súťažných čísel.Našim výhercom a všetkým zúčastnením súťažiacim gratulujeme a želáme veľa úspechov. 🥰🥰🥰

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje